Gå til hovedindhold

Kampflykøb sender milliardregning til resten af samfundet

Regeringen har sammen med S, R, LA og DF netop besluttet at købe 27 nye kampfly. Enhedslisten mener, at beslutningen kan få katastrofale konsekvenser for dansk samfundsøkonomi, velfærd og udenrigspolitik.

Eva Flyvholm, Enhedslistens forsvarsordfører, udtaler.

  • - Kampflykøbet er en katastrofe både udenrigspolitisk og økonomisk. Det er absurd at bruge milliarder på kampfly, når der skæres ned overalt i velfærden og på hjælpen til verdens fattige. Der er absolut ikke brug for, at Danmark bomber mere ude i verden.
  •  
  • - De nye kampfly vil være en udgift på over 50 milliarder skattekroner. Det vil med stor sandsynlighed betyde, at forsvarsbudgettet øges de kommende år. Men hvor skal de penge komme fra - er det vores børnehaver og plejehjem, der skal holde for igen? Det er urimeligt, at der ikke er klarhed om den milliardregning.
  •  
  • - Tænk sig, at det er muligt at gennemtrumfe så stort et milliardindkøb på et økonomisk grundlag, som alle ved er dybt urealistisk. Det er uansvarligt og uærligt, fordi problemerne blot bliver skudt til i fremtiden. Kampflykøbet kan give Danmark kollektive tømmermænd mange år fremover – både hvad angår den milliardregning, der skal betales, og de tragiske konsekvenser af en udenrigspolitik som halehæng til USA.
  •  
  • - Når man bruger så mange milliarder på at fylde værktøjskassen med angrebsfly, er der en overhængende fare for, at Danmark bliver fastlåst i en forfejlet krigerisk udenrigspolitik. Hvis vi brugte vores ressourcer på freds- og konfliktløsning, på klimatiltag og fattigdomsbekæmpelse, så kunne vi bidrage til en verden, hvor færre ville blive tvunget på flugt.
Torsdag, 9. juni 2016 - 13:08

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]