Gå til hovedindhold

Corydon har været en dyr mand for Danmark

I dag bliver børsprospektet for børsnoteringen af DONG fremlagt. Det fremgår at prospektet, at DONG er mere end 100 milliarder kr. værd, hvilket er mere end tre gange så højt som da staten solgte DONG-aktier til Goldman Sachs. Goldman Sachs købte for knap to år siden 18 pct. af DONGS aktier til en pris på 8 milliarder kr. Nu to år efter er værdien af disse aktier 18 milliarder kr. Goldman Sachs har således, uden at gøre sig de store anstrengelser, tjent 10 milliarder kr.

Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted udtaler:

  • - Alt det, som vi, der var modstandere af salget af dele af Dong til Goldman Sachs, advarede om, er sket. Det viser sig som forudset, at Dong blev solgt alt for billigt, og at Goldman Sachs har fået en enorm fortjeneste på de få år, der er gået. Og det er jo altså penge, vi som fællesskab går glip af.
  •  
  • - Det absurde er, at man gik ud og fortalte en historie, om at Dong var på fallittens rand. Så laver man den her kapitaludvidelse, og pludselig vokser Dong enormt i værdi og er en veldrevet virksomhed, der skal på børsen. Det er en skandale, og jeg vil kalde det tyveri ved højlys dag. De partier der støttede salget til Goldman Sachs må sidde tilbage med knaldrøde ører.
  •  
  • - Man må bare i al stilfærdighed konkludere, at Corydon var en dyr mand for Danmark.
Torsdag, 26. maj 2016 - 11:43

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]