Gå til hovedindhold

Fingrene væk fra kommunernes penge

Claus Hjort Frederiksen har i dag meldt ud, at han vil tage 3,5 mia. ekstra fra kommunerne i 2017 ved at fjerne det såkaldte likviditetstilskud. Det er bare endnu en nedskæring, der vil tvinge kommunerne til at forringe velfærden, mener Enhedslistens kommunalordfører, Rune Lund. Han vil i næste uges onsdagsspørgetid kræve svar på, om finansministeren kan garantere, at velfærden i kommunerne ikke bliver forringet.

Rune Lund siger:

- Claus Hjort er utrolig opfindsom, når det handler om, hvordan regeringen kan tage penge fra kommunerne. Finansministeren skylder en forklaring på, hvordan han kan blive ved med at påstå, at regeringens planlagte milliardbesparelser ikke vil gå ud over velfærden.

- Der er råd til velfærd. Regeringen kan bare droppe alle planer om skattelettelser til de rige og droppe indkøbet af bombefly, som kommer til at koste 1 mia. kr. stykket. Det handler om at bruge pengene det rigtige sted, og det er altså velfærd.

- Vi mangler stadig en udmelding fra især S og DF om, at der skal findes en økonomisk løsning for kommunerne i 2017, som samlet set betyder, at kommunerne ikke er tvunget til at skære i velfærden. Hvis DF og S kan komme med en sådan melding, så vil Hjort blive tvunget til at tage alle nedskæringer af bordet.

 

Baggrund

Mundtlige onsdagsspørgsmål, som Rune Lund har stillet til Finansministeren:

"Kan Finansministeren garantere, at alle pengene fra omprioriteringsbidraget bliver ført tilbage til kommunerne i 2017?"

"Vil regeringen i forhandlingerne med KL arbejde for, at kommunerne sikres en realvækst i udgiftsrammen, som gør, at kommunerne ikke er tvunget til at skære i velfærden?"

Mandag, 23. maj 2016 - 10:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]