Gå til hovedindhold

Arbejdsmiljøforhold på Vestas er uacceptable

Kun få uger efter arbejdsmiljøskandalen på vindmøllefabrikken Siemens, afsløres nu, at der også på vindmøllefabrikken Vestas også har store og uacceptable arbejdsmiljøproblemer. 84 medarbejdere har pådraget sig alvorlige sygdomme af at arbejde med bl.a. epoxy.

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, siger:

- Nu er tålmodigheden brugt op. Ministeren må handle omgåend. Smiley-ordningen må suspenderes, reglerne må strammes op, så virksomhederne ikke kan fritages få tilsynsbesøg og de planlagte fyringer af 140 ansatte på Arbejdstilsynet skal annulleres. Desuden skal vi have Arbejdstilsynet til at gennemføre en grundig og systematisk oprydning i vindmølleindustrien. Vestas og Siemens er 2 af branchens største  virksomheder, hvor arbejdsmiljøet burde være i top.

  • - Ministeren må hasteindkaldes til samråd i Beskæftigelsesudvalget  for at forklare, hvordan han vil rette op på skandalerne. Jeg vil straks tage fat i arbejdsmarkedsordførerne for de andre partier for at søge at få et flertal for de nødvendige forandringer.
Onsdag, 18. maj 2016 - 12:10

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]