Gå til hovedindhold

Årsmøde: Græsrodspris til godhavnsdrengene

Enhedslisten har netop overrakt partiets Græsrodspris til godhavnsdrengene. Den får de for deres stædige kamp for en officiel undskyldning for de horrible forhold, de voksede op under på børnehjemmet Godhavn.

Meningen med Enhedslistens Græsrodspris er at opmuntre de frivillige, som er forudsætningen for et levende demokrati. Et demokrati, der også tør kaste et kritisk blik bagud, så vi kan råde bod på og lære af fortidens fejl.

Det princip er om noget en rød tråd i godhavsdrengenes kamp.

Skipper: De har krav på en undskyldning

Politiske ordfører og socialordfører Pernille Skipper har i årevis i Folketinget støttet godhavnsdrengenes kamp og er enormt glad for, at de er årets prismodtagere.

- Jeg har fulgt godhavnsdrengene, mens de har kæmpet gennem retssystemet, tre forskellige regeringer og et utal af socialministre for at få den undskyldning, de har krav på. Men de møder hele tiden nye krumspring. Det så urimeligt, siger hun.

- Godhavnsdrengene blev svigtet af den danske stat, der havde dem i sin varetægt. De blev udsat for vold, overgreb og afskyeligheder. De har som minimum krav på en undskyldning.

Pernille Skipper tilføjer, at godhavnsdrengene er "nogle af de modigste og stærkeste mennesker, jeg nogensinde har mødt", og at hun tror på, at de nok skal vinde til sidst.

Søndag, 15. maj 2016 - 18:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]