Gå til hovedindhold

Enhedslisten indkalder statsministeren i samråd om landbrugspakken

Berlingske kan her til aften afsløre, at statsministeren og hele regeringstoppen har været dybt involveret i tilblivelsen af landbrugspakken. Hvis statsministeren har været med til at presse den velkendte talfusk i landbrugspakken igennem, er det en ekstremt alvorlig sag, mener Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding:

- Det her tegner et billede af, at det ikke kun var Eva Kjer Hansen, der var skurken i sagen om landbrugspakken og vildledningen af Folketinget. Det har tilsyneladende været hele regeringens projekt, og det ser ud til at regeringstoppen inklusiv statsministeren har spillet en meget aktiv rolle. Det er ekstremt alvorligt.

- Vi skal huske, at et flertal af Folketinget udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen på grund af den grove vildledning, som landbrugspakken bygger på. Nu tyder det på, at statsministeren har spillet en afgørende rolle i den vildledning. Hvis det er rigtigt, har jeg svært ved at se, at Folketinget kan have tillid til statsministeren.

-  Jeg har indkaldt statsministeren i samråd for at få klare svar på, præcis hvornår og hvordan han har været involveret i tilblivelsen af landbrugspakken, presset på embedsværket, og i at der er blevet givet misvisende oplysninger til Folketinget.

 

Torsdag, 31. marts 2016 - 9:18

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]