Gå til hovedindhold

Syltekrukke løser ikke gebyr-krisen

Regeringen har netop annonceret, at den vil nedsætte en ekspertgruppe, der skal kulegrave den danske realkredit-sektor, og se på hvordan der kan skabes mere konkurrence. Enhedslistens Finansordfører Pelle Dragsted glæder sig over, at regeringen nu er blevet opmærksom på problemet med de stigende bidragssatser, men mener, at der er brug for mere end en ekspertgruppe.

- Det er fint, at regeringen er vågnet op af tornerosesøvnen og erkender, at der er et problem med de eksploderende gebyrer i realkreditten. Men det hjælper altså ikke de hundredetusindevis af borgere, der lige nu bliver ramt af Nykredits voldsomme gebyrhop.

- Vi er enige i behovet for at få en ekspertgruppe til at se på hele området, men det må ikke blive en syltekrukke, der forhindrer os i at handle her og nu og få stoppet gebyrskruen. Der bør øjeblikkelig indføres regler, der regulerer realkredittens muligheder for at hæve bidragssatserne på allerede indgåede lån, og som gør det nemmere og billigere at skifte realkreditinstitution.

Enhedslisten, Alternativet og SF vil snart fremlægge beslutningsforslag i folketingssalen, der regulerer realkreditinstitutionernes  bidragssatser.

Fredag, 4. marts 2016 - 15:56

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]