Gå til hovedindhold

Fornyet spænding om Irak-kommissionen

I dag har Folketinget behandlet et forslag fra Liberal Alliance, om at lægge dokumenterne fra Irak- og Afghanistan kommissionen frem. Det er endnu uklart, om Søren Pind og regeringen vil følge Folketingets flertal og lægge dokumenterne frem. Enhedslisten stemmer naturligvis for mere åbenhed, og er klar til at tvinge Søren Pind til at følge Folketingets flertal. Men allerhelst vil vi have kommissionens arbejde genoptaget, og det kan også komme på bordet i de kommende forhandlinger.

Eva Flyvholm udtaler:

- Søren Pind har virket meget tøvende over for, om han vil følge folketingets flertal i den her sag. Vi er klar til at tvinge regeringen til at lægge dokumenterne frem. Der er flere måder det kan gøres på – enten ved et lovforslag eller ved genoptagelse af kommissionen.

- Debatten om dokumenterne har udviklet sig til en spændende situation, hvor der igen bliver mulighed for at diskutere Danmarks krige. Regeringen er pressede og i mindretal i forhold til fremlæggelse af dokumenterne, og der er nu åbnet op for at diskutere kommissionen igen. I Enhedslisten står vi på spring for at få genoptaget kommissionens arbejde og få sandheden frem.

- Vi stemmer selvfølgelig for ethvert lille skridt mod mere åbenhed om Irak- og Afghanistan-krigene. Der er dog stadig meget, der ikke vil komme frem med det nuværende forslag, og derfor stiller Enhedslisten en række ændringsforslag, der skal sikre at dokumenterne rent faktisk kommer til at se dagens lys.

- Forslaget er et lille skridt i den rigtige retning for Liberal Alliance, men det er ikke ambitiøst nok. De løb fra deres demokratiske og moralske ansvar, da de sammen med regeringen nedlage Irak-kommissionen. Forslaget om at få dokumenterne frem er kun et plaster på såret, hvor selve Irak kommissionen kan åbne sluserne for sandheden.

Fredag, 26. februar 2016 - 14:06

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]