Gå til hovedindhold

EL om mistillid til Eva Kjer: Den eneste rimelige konklusion

Konservative udtrykker her til aften til Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister. Den eneste rimelige konklusion oven på gårsdagens samråd, hvor Eva Kjer Hansen ikke vil fortælle sandheden om de alvorlige miljømæssige konsekvenser af landbrugspakken, mener Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

Maria Reumert Gjerding udtaler:

- Jeg har fuld for forståelse for, at Konservative ikke har tillid til ministeren længere, for det har jeg så sandelig heller ikke. Under dagens tre timer lange samråd havde Eva Kjer Hansen alle muligheder for at indrømme, at der har været uærlighed, vildledning og forkerte beregninger i forbindelse med forhandlingerne om landbrugspakken. Det ville Eva Kjer Hansen ikke, og med alle de forkerte oplysninger, vi nu kender til, så er der svært at se, hvorfor Folketinget skulle have tillid til ministeren.

- Adskillige forskere har klart sagt, at regnemetoderne bag de tal, ministeren har fremlagt, ikke holder. Jeg er ikke tvivl om, at der er tale om yderst kreativ bogføring med det formål at støtte en lille gruppe landmænds økonomiske interesser på bekostning af miljøet. Alligevel har ministeren ikke villet lytte eller indrømme de åbenlyse problemer, der er med landbrugspakken. Det er ganske enkelt ikke godt nok.

- De beregninger, som ministeren har præsenteret Folketinget for, står i stærk modstrid til vurderingen hos landets førende forskere på området. Derfor har Folketinget ikke fået en korrekt vurdering af de meget skadelige konsekvenser, som landbrugspakken kan have for vores natur og vores vandmiljø. Det er desto meget mere alvorligt, fordi de beslutninger, ministeren har prøvet at fifle igennem, kan få uoprettelige konsekvenser for naturen mange år frem i tiden.

Onsdag, 24. februar 2016 - 11:22

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]