Gå til hovedindhold

Konservativt forslag truer velfærd og velstand

Forslaget er både økonomisk og socialt dybt uansvarligt. Sådan er reaktionen fra Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, på Konservatives forslag om en flad skat på 33% - delvist finansieret af nedskæringer på SU, folkepension og velfærd. 
 

Pelle Dragsted siger:

- Det konservative forslag vil, hvis det gennemføres, skabe en enorm indkomstulighed i Danmark. Skellene mellem danskerne vil vokse, og en snæver elite i toppen af indkomstpyramiden vil opleve en markant indkomstfremgang betalt af nedskæringer på velfærden og den sociale tryghed.

- Forslaget er samtidig dybt økonomisk uansvarligt. Det vil erodere skattegrundlaget for vores velfærdssamfund og infrastruktur, så vi ikke længere kan finansiere uddannelser, sundhedspleje og ældrepleje af høj kvalitet.  Alt sammen en forudsætning for en stærk økonomi.

- De konservative er fuldstændig blinde for, at netop vores velfærdssamfund, vores høje uddannelsesniveau og vores sociale tryghed har været med til at gøre Danmark til en af verdens mest succesrige økonomier, med den højeste velstand og laveste arbejdsløshed. Det er den succes som de vil ødelægge med deres forslag.     

- Den yderste liberalistiske højrefløj bliver mere og mere ekstrem i de her år.  Det er ganske bizart, at mens man mange steder i verden ønsker at kopiere den skandinaviske velfærdsmodel, så har vi partier i Danmark, der arbejder konsekvent på at ødelægge netop alt det, der har gjort Danmark til et af verdens mest trygge og mest velstående lande.

Søndag, 21. februar 2016 - 18:40

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]