Gå til hovedindhold

Skadeligt at tage mobiltelefoner fra flygtningebørn

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, retter en kraftig kritik mod politiet for at konfiskere flygtningebørns mobiltelefoner i op mod en måned, når de søger om asyl i Danmark.

Enhedslisten kræver nu en redegørelse fra regeringen og vil have praksis ændret hurtigst muligt.

Pernille Skipper udtaler:

- Tager man mobilen fra børnene, fratager man dem al mulighed for at holde kontakt med den familie, der måtte være tusindvis af kilometer væk. Den frygt og frustration, de helt naturligt føler, er skadelig for barnet. 

- Det må og skal simpelthen kunne gøres bedre og hurtigere, hvis der er behov for at finde oplysninger i mobiltelefonerne. Det burde kunne gøres på få minutter, hvis opkaldslisterne skal tjekkes. 

- Det er jo beslaglæggelse af børnenes private ejendom, når man tager telefonerne fra dem i så lang tid. Og uden god grund. De telefoner er livliner for børnene. Det er urimeligt, at de skal undvære dem, når det kan gøres anderledes. 

Tirsdag, 16. februar 2016 - 9:59

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]