Gå til hovedindhold

Regeringen har ført Folketinget bag lyset i gødningsskandale

Berlingske kunne i går afsløre, at forskerne, der angiveligt skulle have leveret de tal og beregninger, som ligger til grund for landbrugspakken, slet ikke kan genkende den måde, tallene er blevet brugt. Fødevareministerens påstand om, at landbrugspakken ikke vil medføre øget forurening til skade for natur og vandmiljø, viser sig at være forkert. Dermed eroderer hele grundlaget for landbrugspakken. En samlet opposition fra rød blok har nu kaldt ministeren i samråd.

Miljøordfører Maria Reumert Gjerding udtaler:

- Det er en skandale, at man i ministeriet tilsyneladende har fiflet med gødningstallene for at dække over, at landbrugspakken vil medføre markant øget forurening i de kommende år, og dermed har alvorlige konsekvenser for naturen og for miljøet.

- Fødevareminister Eva Kjer Hansen har igen og igen forsikret Folketinget om, at miljøregnskabet bag landbrugspakken er positivt. Og at vandmiljøet og vores natur ikke vil lide under, at landmændene nu får lov at gøde mere. Det viser sig nu, at det er løgn. Regnskabet bag landbrugspakken er ikke et grønt plus. Det er et kulsort minus.

- I 30 år har vi arbejdet for at forbedre vandmiljøet ved vores kyster for at undgå iltsvind. I 30 år har vi arbejdet for at beskytte vores drikkevand mod landbrugets forurening. Det mangeårige arbejde sætter regeringens landbrugspakke over styr, og man forsøger endda at lyve om det.

- Både forligspartierne og hele Folketinget er blevet ført bag lyset med den måde, tallene er lagt frem, og det er en skandale. En samlet opposition fra rød blok har nu kaldt ministeren i samråd. Vi må til bunds i denne talmanipulation og få genberegnet tallene. Og alle de lovforslag, der knytter sig til landbrugspakken, og som er på vej gennem Folketinget, må omgående sættes i bero.

Søndag, 14. februar 2016 - 11:52

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]