Gå til hovedindhold

Dårlig undskyldning for ikke at gribe ind over for UBERS piratkørsel

Når justitsministeren bruger EU som undskyldning for ikke at gribe ind over for den pirat-taxakørsel, som UBER udfører, er det en dårlig undskyldning. Det mener i hvert fald Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested. Han fortsætter:

  • - Taxikørsel er stadig et nationalt anliggende. At man fra spansk side har henvendt sig til EU-domstolen for at få en bedømmelse af UBER, ændrer intet ved dette. Domstolen burde i virkeligheden have afvist henvendelsen, men den aktivistiske domstol kan ikke nære sig.
  •  
  • - Derfor skal justitsministeren og rigsadvokaten naturligvis tage Trafikstyrelsens anmeldelse af UBER alvorligt og se at få gennemført den retssag for overtrædelse af den danske taxilovgivning, som Trafikstyrelsens anmeldelse af UBER giver anledning til.
  •  
  • - Enhedslisten har for længst anmeldt en såkaldt forespørgselsdebat om UBER, som er fastsat til d. 29.marts. Her vil både justitsministeren og transportministeren skulle forklare, hvorfor sagen trækker ud og der ikke gribes effektivt ind over for ulovlighederne. Enhedslisten lægger op til en vedtagelse, hvor regeringen opfordres til at nedsætte en Task Force UBER, hvor politiet, SKAT og Trafikstyrelsen samarbejder tæt om at stoppe den ulovlige piratkørsel – herunder den formodede snyd med skat, som UBER-chaufførerne formentligt gør sig skyldige i.
  •  
  • - Desuden er Enhedslisten på vej med et B-forslag, som skal give SKAT nogle effektive redskaber til at kradse skat ind fra selskaber som UBER.
Torsdag, 11. februar 2016 - 12:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]