Gå til hovedindhold

Ministre i samråd om terror finansieret af momssvindel

DR afslører søndag, at flere terrormistænkte muligvis har finansieret deres aktiviteter gennem momssvindel. Flere millioner kroner kan dermed være endt hos Al Qaida og ISIL i stedet for i statskassen. Enhedslisten indkalder både skatteministeren og justitsministeren i samråd. Der skal flere muskler til både SKAT og bagmandspolitiet, siger Enhedslistens retsordfører.

Pernille Skipper siger:

  • - Jeg er oprigtigt rystet og skræmt. Tænk sig at penge, der skulle været gået i statskassen og være brugt på varme hænder og velfærd, i stedet kan være endt hos terrororganisationer, og har finansieret mord, krig og tabet af tusindvis af menneskeliv. Det er godt nok uhyggeligt.
  •  
  • - Det er et kæmpe problem, at pengestrømmen til ISIL ikke stoppes. Kun ved at afskære dem penge til våben, kan vi stoppe den krig, der koster menneskeliv og sender millioner på flugt til nabolandene og Europa. Det har Enhedslisten råbt op om i årevis, når det kommer til den støtte, der kommer fra bl.a. Qatar og Saudi Arabien. At pengene kommer fra Danmarks egen baghave, gør det kun endnu mere uhyggeligt.
  •  

- SKAT er blevet beskåret helt vanvittigt de sidste mange år. Og der mangler ressourcer hos bagmandspolitiet også. Det kan godt være, at det har virket som fine penge at spare på den korte bane for regeringen, men nu ser vi jo, hvad det kan betyde. Ikke nok med at der mangler millioner i statskassen. Pengene kan tilmed være gået til at finansiere ekstremistiske islamisters myrderier.

  •  
  • - Vi kalder skatteministeren og justitsministeren i samråd med det samme. De må handle på det her og sikre, at der kommer penge til SKAT og bagmandspolitiet – hellere i går end i morgen. Det her må bare ikke kunne ske.
Mandag, 25. januar 2016 - 9:39

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]