Gå til hovedindhold

Forslag om flygtningelandsbyer freder regeringen for at hjælpe kommunerne

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative vil presse regeringen til at undersøge mulighederne for at oprette såkaldte flygtningelandsbyer. Forslaget giver regeringen mulighed for at udskyde forhandlinger om kommunerne økonomi. Det skader både integrationen og skygger for kommunernes reelle udfordringer.

Enhedslistens kommunalordfører, Jesper Kiel udtaler.

  • - I Enhedslisten synes vi, det er en rigtig dårlig idé. Forslaget om at undersøge de såkaldte flygtningelandsbyer betyder jo, at regeringen slipper for sikre kommunerne økonomisk kompensation her og nu. Det freder regeringen frem til marts og udskyder en løsning på kommunernes økonomiske udfordringer.
  •  
  • - Det er en total misforståelse, at sådanne landsbyer skulle være en hjælp til kommunerne. Det giver meget bedre mening, at staten økonomisk bakker kommunerne op i at løse opgaven, i stedet for at staten betale for at oprette såkaldte flygtningelandsbyer, der først kan blive oprettet engang ude i fremtiden.
  •  
  • - Flygtningelandsbyer er i forvejen en dårlig idé. Det vil svække integrationen at isolere flygtninge i særlige ghettoer, og det hjælper ikke kommunerne i den aktuelle situation. Og forslaget blokerer for en reel debat om kommunernes økonomiske udfordringer.
  •  
  • - Finansministeren har allerede brudt sit løfte over for KL om at forhandle om kommunernes økonomi i januar. Nu får regeringen igen mulighed for at udskyde forhandlingerne. Det er dybt arrogant over for kommunerne, som står med en stor udfordring med at håndtere mennesker på flugt.

I eftermiddag er der hasteforespørgselsdebat i Folketingssalen med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) om det store antal asylansøgere i kommunerne.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]