Gå til hovedindhold

Regeringens stikprøvekontrol er symbolpolitik

Det er både en urimelig og urealistisk strategi, når Danmark og andre europæiske lande prøver at skubbe opgaven med at beskytte flygtninge rundt i mellem sig, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen som reaktion på, at regeringen i dag har indført midlertidig grænsekontrol.

Hun efterlyser i stedet en fælles  europæisk fordelingsnøgle og massiv hjælp til flygtningenes nærområder.  

Johanne Schmidt-Nielsen udtaler:

- I praksis tror jeg ikke, at en stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse kommer til at få nogen afgørende betydning. I forhold til antallet af asylansøgere vil det mest sandsynlige være, at den medfører en lille stigning. Derudover vil kontrollen selvfølgelig betyde gener for pendlere og andre rejsende.

- Jeg har ikke hørt regeringen sige, at man vil melde sig ud af FN’s flygtningekonvention. Og derfor vil enhver, der henvender sig ved grænsen og beder om asyl, have ret til at få sin sag behandlet i Danmark. Stikprøvekontrol eller ej.

- Med al sandsynlighed vil denne stikprøvekontrol være en symbolpolitik uden nogen særlig praktisk virkning. Lige nu forsøger en lang række lande i Europa at skubbe opgaven med at give flygtninge den beskyttelse, de har krav på, mellem sig. Det er både en urimelig og en urealistisk strategi.

- Den eneste realistiske måde at håndtere flygtningesituationen i Europa er gennem samarbejde. En fælles fordelingsnøgle, der sikrer, at alle tager ansvar. Kombineret med massiv indsats i de nærområder, hvor langt størstedelen af verdens flygtninge er – og som er ved at knække sammen.

Mandag, 4. januar 2016 - 14:28

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]