Gå til hovedindhold

Ulovlig sprøjtegift truer vores drikkevand og sundhed

DR kan i dag afsløre, at der er fundet ulovlige sprøjtegifte hos hver sjette landmand, og at en sprøjtegift, der aldrig har været tilladt til markbrug i Danmark, er fundet i flere vandløb. Det får Enhedslistens miljøordfører Maria Gjerding til at rette en skarp kritik mod Fødevarestyrelsens kontrolsystem.

- Jeg er dybt rystet over, at der er ulovlige sprøjtemidler i omløb i så stort omfang. Det viser med al tydelighed, at der ikke er tale om et enkelt brodent kar, men at der er tale om systematiske overtrædelser af loven, siger Maria Gjerding og uddyber:

- Når vi oven i købet finder en meget giftig nervegift i vores vandløb, som aldrig har været tilladt til markbrug i Danmark, så må alle alarmklokker ringe.

Små mængder kan volde stor skade

Der tegner sig et billede af, at der slet ikke er styr på landbrugets omgang med sprøjtegifte, mener Maria Gjerding. Derfor indkalder hun nu miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd og kræver samtidig, at der strammes gevaldigt op over for landmændenes brug af sprøjtegift.

- De her sprøjtegifte er jo forbudte af en årsag. Der er tale om meget giftige stoffer, som selv i små mængder kan medføre stor skade for vores vandmiljø og natur, og som kan ende i vores drikkevand og i vores mad. Det er derfor, denne sag er så dybt alvorlig, forklarer Enhedslistens miljøordfører.

Onsdag, 16. december 2015 - 11:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]