Gå til hovedindhold

Din nej-stemme er vigtig i dag

Så er det i dag, vi skal stemme om Danmarks retsforbehold over for EU. I Enhedslisten anbefaler vi som bekendt et nej, fordi vi vil have mere demokrati, større åbenhed og bedre retssikkerhed. Afskaffer vi retsforbeholdet, så får vi det modsatte. Vi vil have beslutningerne tættere på borgerne, ikke længere væk. 

Din stemme er vigtig

Meningsmålingerne viser stort set dødt løb mellem ja- og nej-siden. Det er derfor vigtigt, at alle nej-støtter kommer op og bruger deres stemmeret.

For der er meget mere på spil end Europol og de 22 retsakter. Hvis vi afskaffer vores retsforbehold, vil det fremover være op til et flertal i Folketinget at afgive mere og mere selvbestemmelse til EU på retsområdet. En selvbestemmelse, vi ikke kan tage tilbage, når vi først har overført beslutningerne til EU.
 
Enhedslisten anbefaler et nej, fordi vi mener, at demokratiet og retssikkerheden skal følge med, når vi samarbejder internationalt. Vi skal selvfølgelig samarbejde med lande i Europa og resten af verden. Og det kan vi også godt uden at afgive beslutningsret til et uigennemskueligt, centraliseret EU-system. Det gør vi bedst, hvis vi bevarer vores retsforbehold.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]hedslisten.dk