Gå til hovedindhold

Ubrugelig løsning fra dagpengekommission

Dagpengekommissionens rapport bekræfter, at man ikke kan få et bedre dagpengesystem for de samme penge.

- Der er nogle mindre forbedringer, som vil medføre, at nogle mister dagpengeret lidt senere end de ellers ville have gjort. Men der er ingen brugbare svar til de mange tusinde, der allerede har mistet deres dagpengeret, og de op til ca. 10.000, der i følge kommissionens beregninger vil miste dagpengene fremover, forklarer arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen.

Usolidarisk finansiering

Enhedslisten finder det fuldstændig urimeligt, at de arbejdsløse selv skal betale for mindre forbedringer af dagpengesystemet. De har allerede betalt rigeligt gennem væsentlig indtægtsnedgang.

- I det hele taget bygger kommissionens anbefalinger på usolidariske løsninger, der efterlader de ledige, som der ikke er job til, på perronen.  Det kan ikke være rigtigt, at de ledige selv skal rydde op efter de ulykker, som flertallet i Folketinget har lavet ved at gennemføre VKO-flertallets dagpengereform, mener Finn Sørensen.

Enhedslisten vil i Folketinget kæmpe for, at der bliver tilført midler, som kan skabe reelle løsninger, og give lønmodtagerne den tryghed de har brug for, når de bliver arbejdsløse. Partiet har derfor indkaldt til en stor forespørgselsdebat, der forventes afholdt den 30. oktober.

- Der er rigeligt råd til et solidarisk dagpengesystem. En god begyndelse er at tilbageføre de mere end fire mia. kr., der spares i 2016, foreslår Finn Sørensen.

Mandag, 19. oktober 2015 - 8:49

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]