Gå til hovedindhold

EL om EU-aftale med Tyrkiet: Yderst kortsigtet

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder EU’s aftale med Tyrkiet yderst kortsigtet og kritiserer statsminister Lars Løkke Rasmussen for at svigte de demokratiske kræfter i Tyrkiet. Nikolaj Villumsen udtaler:

- EU's aftale med Tyrkiet om at holde flygtninge ude af Europa er yderst kortsigtet. Hele aftalen forudsætter, at Tyrkiet forbliver stabilt, men virkeligheden er, at landet er på randen af en borgerkrig, der truer med at sende millioner på flugt mod Europa. EU-lederne svigter deres ansvar, når man ikke med ét eneste ord forsøger at bidrage til at stabilisere udviklingen i landet.

Solgt ud af demokratiske værdier

Enhedslistens udensrigsordfører ærgrer sig over, at statslederne i EU ikke kritiserer Tyrkiet for landets overgreb mod frihedsrettigheder

- Det er tragisk at se, hvordan EU-lederne på dette topmøde har solgt ud af demokratiske værdier, når de undlader at kritisere de voldsomme angreb på ytrings- og mediefriheden, som lige nu foregår i Tyrkiet med fængsling af journalister, lukning af medier og anholder af folkevalgte fra det pro-kurdiske HDP-parti.

Valgkamp for Erdogan

Nikolaj Villumsen mener, at det er meget kortsigtet, at EU vælger at give indrømmelser til Erdogan op til det tyrkiske parlamentsvalg.

- EU ender på dette topmøde med at føre valgkamp for Erdogan, når man giver ham klare indrømmelser midt i en valgkamp, mens regeringskritiske medier lukkes, og politikere fængsles. Løkke og EU-toppen svigter de demokratiske kræfter i Tyrkiet, og resultatet kan vise sig at være yderst kortsigtet, hvis landet om kort tid ender i blodig borgerkrig.

Fredag, 16. oktober 2015 - 14:28

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]