Gå til hovedindhold

Ministeren i samråd om Odense Kommunes lukning af børnesager

Socialordfører Pernille Skipper vil have ministeren i samråd, hvis ikke Odense kommunes planer om at lukke børnesager omgående skrottes.

Det er DR, der i dag beretter, at Odense kommune har planer om at lukke 20 pct. af de forebyggende børnesager.

Hul i hovedet

Pernille Skipper kalder beslutningen for "en regulær skandale".

- Det er helt hul i hovedet. Vi taler om udsatte børn, der har en rigtig hård start på livet, påpeger hun.  

- De må ikke bare opgives af sparehensyn. Det er umenneskeligt, og vi kan da ikke som samfund leve med, at udsatte børn lades i stikken på den måde.

Kortsigtet at spare på forebyggende arbejde

Socialordføreren vil nu have ministeren ind i sagen.

- Hvis det ikke allerede er ulovligt, burde det være det, og ministeren må reagere med det samme. Derfor indkalder Enhedslisten til samråd, hvis der ikke omgående findes en løsning. Jeg har næsten ikke ord for, hvor dum og kortsigtet Odenses spareøvelse er. Selv økonomisk er det helt tosset, siger Pernille Skipper.

- Det betaler sig at investere i forebyggende arbejde. Det ved vi fra talrige undersøgelser. At spare på det forebyggende arbejde risikerer at koste rigtig mange penge for kommunen på længere sigt, fordi udsatte børn er i større risiko for at få sundhedsmæssige problemer, klare sig dårligt i skolen og få sociale problemer. Alt i det her får alarmklokkerne til at ringe.

Onsdag, 26. august 2015 - 10:44

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]