Gå til hovedindhold

Ny minister skal kulegrave konkurser i ældrepleje

Folketinget afholder i dag samråd om de mange konkurser i ældreplejen. Enhedslisten kræver stop for privatiseringen, indtil den nye minister har leveret en grundig undersøgelse af konsekvenserne for borgere, medarbejdere og kommuner.

Enhedslistens ældreordfører Finn Sørensen siger:

- Kommunernes Landsforening bekræfter nu selv, hvad vi har vidst et stykke tid. I hver tredje kommune er borgere og medarbejdere berørt af konkurser i ældreplejen. Det skaber utryghed hos de 4000 borgere, der pludselig står uden hjemmehjælp, det skaber utryghed hos de mange medarbejdere, der pludselig står uden job, ligesom det påfører kommunerne ekstra omkostninger.

- Jeg ser meget frem til dagens samråd. Jeg forsøgte i foråret 2015 at få den daværende socialminister til at forholde sig problemet, og give Folketinget en grundig belysning af konsekvenserne for hjemmehjælpsmodtagerne, de ansatte og kommunerne. Det fik jeg ikke noget ud af, så på dagens samråd vil jeg håbe, at jeg kan få den nye sundhedsminister til at forpligte sig til det.

- Vi har længe forsøgt at trænge igennem til regeringen og de andre partier i folketinget og i kommunalbestyrelserne landet over: Nu må de forholde sig til kendsgerningerne. Det er en myte, at det er bedre og billigere at overlade ældrepleje til de private. Det forholder sig lige modsat. Privatisering og udlicitering er gift for kvalitet og tryghed i ældreplejen.

- I 2003 indførte VK regeringen og DF tvang over for kommunerne til at inddrage private leverandører i ældreplejen. Denne tvang skal ophæves. Det vil vi stille forslag om, så snart folketinget samles igen. Vi vil samtidig kræve, at der gennemføres en uvildig undersøgelse af omkostninger og konsekvenser af konkurserne og at al udlicitering af ældrepleje stoppes indtil der foreligger videnskabelig dokumentation for de samlede konsekvenser for borgerne, de ansatte og kommunernes økonomi.

Onsdag, 19. august 2015 - 11:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]