Gå til hovedindhold

Økologi kan løse landbrugets økonomiske problemer

Regeringens plan for at hjælpe det gældsplagede landbrug ved at give lov til mere miljøsvineri er den helt forkerte retning, hvis dansk landbrug skal løse sine økonomiske problemer, mener Enhedslistens landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding.

Maria Reumert Gjerding siger:

- Landbrugets dårlige økonomi skyldes i høj grad, at vi konkurrerer på verdensmarkedet om masseproducerede lavprisprodukter, fordi vi bliver ved med at satse på ensporet konventionelt landbrug. Det er en retning, som den nuværende regering desværre blive ved med at understøtte, og det er helt og aldeles udsigtsløst, hvis vi gerne vil rette op på den dårlige økonomi i dansk landbrug og skabe nye arbejdspladser på området.

- Løsningen på landbrugets problemer er omlægning til økologiske produkter af høj værdi, som giver væsentligt bedre fortjeneste. COOP har meldt ud, at de mangler økologiske produkter og efterspørgslen stiger i landene omkring os.

Samtidig vil en omlægning af landbruget til 100 % økologi løse en lang række af de store problemer, som industrilandbrugets forurening skaber for vores natur og miljø.

Onsdag, 19. august 2015 - 12:27

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]