Gå til hovedindhold

Nu skal det være slut med skifergas i Danmark

Det glæder Enhedslisten, at det franske olieselskab Total nu lukker deres prøveboring i Dybvad ved Frederikshavn. Men kampen stopper først, når der definitivt lukkes ned for muligheden for efterforskning og udvinding af skifergas i Danmark, fastslår energiordfører Søren Egge Rasmussen.

 Sammen med en del af Folketingets Energiudvalg skulle Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen have været på besøg hos Total her til morgen. Besøget er nu aflyst, idet Total i aftes meddelte, at selskabet øjeblikkeligt lukker prøveboringen.

- Det er en uhyre vigtig delsejr i kampen mod skifergas. Men kampen stopper først, når indvindingstilladelsen er trukket tilbage og der er vedtaget et moratorium, der stopper al fremtidig efterforskning og udvinding af skifergas i Danmark, siger Søren Egge Rasmussen og tildeler samtidig delsejren dem, der har gået forrest i protesterne.

- Jeg vil gerne sige tak til alle de borgere og foreninger, som ihærdigt har været med til at protestere mod skifergasboringerne og oplyst om de miljømæssige farer ved at indvinde skiftergas. De kan have været med til at sikre, at indvinding af skifergas aldrig bliver en realitet på dansk jord.

Energien skal være vedvarende

Enhedslisten har tidligere stillet forslag om, at skifergasboringen skulle lukkes og indvindingstilladelsen trækkes tilbage. Partiet vil genfremstille forslaget og arbejde for, at Folketinget vedtager, at der ikke skal udvindes skifergas i Danmark.

- I mellemtiden vil jeg opfordre byråd i en lang række kommuner, hvor der kan være skifergas i undergrunden, til at træffe beslutning om, at der ikke skal laves prøveboringer eller indvindes skifergas i deres kommune, fortæller Søren Egge Rasmussen.

Enhedslisten energiordfører minder samtidig om, at søgen efter skifergas er aldeles overflødig i forhold til at sikre Danmarks energiforsyning.

- Vi har masser af muligheder for at sikre en energiforsyning baseret på sol og vind. Vi har ikke brug for indvinding af skifergas i Danmark. Desuden fastlægger det langsigtede energiforlig fra 2012, som Enhedslisten er med i, en omstilling til 100 procent vedvarende energi, slutter han.

Tirsdag, 18. august 2015 - 8:13

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]