Gå til hovedindhold

Afskaf dobbelt løn til politikere

Enhedslisten vil forhindre, at tidligere borgmestre og regionsrådsformænd kan modtage dobbelt løn, hvis de bliver udnævnt til ministre.

I kølvandet på sagen om Carl Holst fremlægger partiet et beslutningsforslag, der skal forhindre dobbelt løn fremover. Forslaget vil blive behandlet i folketingssalen, når Folketinget åbner.

Ødsel med vores skattekroner 

Eva Flyvholm kalder det ”komplet urimeligt”, at en vellønnet minister kan modtage dobbelt løn for ét arbejde.

- Enhedslisten synes generelt, at politikernes løn og pensionsvilkår er alt for lukrative. Men sagen med Carl Holst handler om et decideret et hul i loven, som Holst har udnyttet for at forgylde sig selv, siger hun.

- Det hul skal lukkes. Det er jo skatteborgerne, som betaler, og jeg synes ærlig talt, at det er spild af midler at give et klækkeligt eftervederlag oven i en ministerløn på 1,2 mio. årligt.

Holst bør betale pengene tilbage

Efter lang tids kritik valgte Carl Holst i går at takke nej til den næste udbetaling af hans politiker-eftervederlag. Men det giver Eva Flyvholm ikke meget for.

- Det eneste rimelige ville være, at Carl Holst betalte hele sit politiker-eftervederlag tilbage. Og så synes jeg da, at han bør bakke op om, at vi får lukket hullet i lovgivningen, siger hun.

- Venstre er et parti som taler meget om mådehold med skattekroner; at vi ikke skal ødsle skatteborgernes penge væk. Men mådeholdet gælder tydeligvis ikke, når det kommer til deres egne skattefinansierede millionlønninger. Det virker hyklerisk.

Fredag, 7. august 2015 - 14:54

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]