Gå til hovedindhold

Uansvarligt at øge ammoniakudledning

Det er dybt uansvarligt, at miljøminister Eva Kjer Hansen vil tillade større udledning af ammoniak i den danske natur.

Miljøministeren har konkret foreslået, at Danmark skal sænke sine krav til, hvor meget landbruget skal reducere ammoniakudledningen.

Den nye regering vil svække miljøkrav

Miljøordfører Maria Reumert Gjerding er rystet over meldingen.

- Det er uansvarligt og helt unødvendigt, når den nye fødevare- og miljøminister beder om lempelser i kravene til at reducere ammoniakforureningen, siger hun.

- Miljøministeriet har tidligere påvist, at Danmark faktisk kan nå det lovede mål uden at igangsætte nye initiativer eller stille nye krav til landmændene. Derfor må dette handle om, at regeringen decideret ønsker at svække lovgivningen på området.

Landbrugets problem er gæld - ikke miljøkrav

Miljøordføreren ser udmeldingen som endnu et eksempel på, at regeringen er fuldstændig ligeglad med miljø og natur.

- Alle bestræbelser handler om at give landmændene bedre indtjening. Dette sker ved at svække miljøreglerne, selvom et såkaldt miljøtjek af reglerne i vores nabolande viste, at det ikke er miljøreglerne, men gælden, der er landbrugets store problem, siger Maria Reumert Gjerding.

- I en situation, hvor de konventionelle producenter har meget svært ved at afsætte deres produkter, ville det være langt klogere at fokusere på en kombination af gældslettelse for det danske landbrug og omstilling til økologi. Det er der fremtid i.

Mandag, 13. juli 2015 - 13:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]