Gå til hovedindhold

EU skal respektere grækernes valg

Nikolaj Villumsen, der i de seneste dag har fulgt valgkampen tæt i den græske hovedstad Athen, udtaler:

 - Demokratiet har talt. Grækerne har klart fravalgt EU’s sparepolitik, som i de seneste år har fået arbejdsløsheden, fattigdommen og gælden til at eksplodere. Det valg skal EU selvfølgelig respektere.

 - Den græske befolkning har været udsat for en helt ekstrem skræmmekampagne fra EU de seneste dage . Det hører ingen steder hjemme, men det er desværre endnu et eksempel på, at den politiske elite i Bruxelles ikke respekterer befolkningernes ret til at sige fra over for EU.

 - Nu må afpresningen stoppe, og EU bør indlede seriøse forhandlinger med den græske regering. Der er behov for at finde en realistisk løsning på krisen, som sikrer en bæredygtig økonomisk udvikling og hjælper Grækenland ud af den humanitære krise, der har ramt landet.  

Mandag, 6. juli 2015 - 13:59

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]