Gå til hovedindhold

Støttemarkeringer for grækerne i København og Aarhus

I dag torsdag d. 2. juli kl. 17 vil der i både København og Aarhus være støttemarkeringer for grækernes ret til folkeafstemning og protest mod EU’s forsøg på afpresning af den græske regering og befolkning.

I København taler den tidligere overvismand og socialdemokratiske folketingskandidat, Christen Sørensen. Derudover vil talerne være lektor i politisk økonomi Laura Horn fra RUC og Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det er urimeligt og udemokratisk at EU lige nu prøver at afpresse grækerne. EU-toppen vil tydeligvis skræmme grækerne til at sige ja til EU’s krav om forringelser af pensioner og fortsatte nedskæringer. Ved dagens markering viser vi vores støtte til grækernes demokrati og vi siger fra overfor den forfejlede sparepolitik.

- Den græske regering har skabt stor vrede i Bruxelles fordi den insisterer på at det skal være grækerne og ikke EU, der bestemmer landets fremtid. Det er både en demokratisk og fornuftig beslutning, som EU burde respektere.

Nikolaj Villumsen kan kontaktes på 6162 5099.

Nærmere info om støttemarkeringerne: København og Aarhus

Læs mere om situationen i Grækenland på temasiden: Fakta og myter om krisen i Grækenland

Torsdag, 2. juli 2015 - 10:12

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]