Gå til hovedindhold

2 millioner underskrifter mod TTIP

Sammen med over 450 civilsamfundsorganisationer og venstrefløjspartier fra de andre EU-medlemslande har Enhedslisten de sidste måneder samlet underskrifter ind mod den kontroversielle handels- og investeringsaftale mellem EU og USA, den såkaldte TTIP. I dag når kampagnen en milepæl med 2.000.000 underskrifter.

Handelsaftalen bliver kritiseret fra miljø-, forbruger- og solidaritetsorganisationer samt den europæiske fagbevægelse for bl.a. at være et angreb på demokratiet, særligt grundet en mekanisme i TTIP, hvorigennem amerikanske virksomheder kan sagsøge nationalstater, hvis en politisk beslutning har negativ indvirkning på deres forventede indtjeningsmuligheder.

Enhedslistens EU-ordfører Nikolaj Villumsen udtaler,

- Modstanden mod TTIP breder sig som en steppebrand gennem Europa. Kritikken og modstanden bæres frem af græsrodsorganisationer i civilsamfundet, der siger fra over for det her angreb på demokratiet presset igennem af en snæver politisk og økonomisk elite i Washington og Bruxelles.

- Som det eneste parti i Folketinget har vi stået side om side med civilsamfundet i TTIP-modstanden. Enhedslisten har forsøgt at råbe de andre partier op – ikke mindst socialdemokratiet og SF. I modsætning til deres europæiske kollegaer har begge partier taget en nærmest jubelagtig tilgang til aftalen.

- Jeg håber, at regeringerne rundt omkring i Europa lytter til det her opråb. Stop TTIP-kampagnen bliver stærkere for hver dag, der går – vi vil ikke se passivt til mens vores demokrati udhules til fordel for en snæver elite.

Mandag, 8. juni 2015 - 9:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]