Gå til hovedindhold

Henrik Dam skuffer

Enhedslisten roser 6 forslag fra LO-FTF om indsats mod social dumping, men er skuffet over, at beskæftigelsesministeren undsiger forslaget om obligatoriske arbejdsklausuler i offentlige kontrakter.

Læs om LO-FTF forslagene her.

Den 28. april havde Enhedslisten selv to beslutningsforslag om hhv. arbejdsklausuler i offentlige kontrakter og om kædeansvar for hovedentreprenører til behandling i Folketinget. De blev beggeafvist af regeringen.

Social dumping-ordfører Finn Sørensen siger:

- Det er rigtig godt, at LO og FTF har fundet fælles fodslag i kampen mod social dumping, især når deres forslag er så gode, som de er. Vi støtter alle 6 punkter varmt og opfordrer alle partier i ”rød blok” til at gøre det samme.

- Beskæftigelsesministeren siger, han er positiv over for LO og FTF's krav. Men desværre har han allerede afvist et af de helt centrale krav om obligatoriske arbejdsklausuler i offentlige kontrakter. Alle i ”rød blok” bør da være enige med LO og FTF om, at skattekroner ikke skal kunne misbruges til social dumping.

- I Enhedslisten er vi glade for samarbejdet med denne regering om indsatsen imod social dumping. Det er i sig selv et argument for at holde Lars Løkke væk fra magten, for så bliver indsatsen lig nul. Men regeringen er for frygtsom, for bange for EU, for bange for arbejdsgiverne. Vi skal turde bruge de redskaber der virker!

Onsdag, 6. maj 2015 - 17:11

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]