Gå til hovedindhold
Foto af Pernille Skipper på Nørrebro

Ulighed gør os alle fattigere

Fire bud på et mere lige Danmark

Uligheden er i årevis vokset i Danmark. Faktisk er Danmark et af de land i Europa, hvor uligheden er vokset hurtigst.  Samtidig har skiftende regeringers såkaldte reformer gjort livet mere og mere usikkert for almindelige mennesker, der rammes af arbejdsløshed eller sygdom.

Danmark er et af verdens rigeste lande. Der er ingen grund til, at mennesker skal leve i fattigdom, eller at rigdommen klumpes mere og mere sammen i toppen. På Enhedslistens sommergruppemøde foreslår vi fire konkrete initiativer, der imødegår den voksende ulighed og fattigdom i Danmark:

  • Fra overdanmark til fattigdomsbekæmpelse: Fem mia. kr. fra en ny millionærskat og beskatning af spekulation skal finansiere afskaffelsen af kontanthjælpsloftet, 225 timers-reglen og integrationsydelsen og sikre syge mennesker ret til førtidspension. Læs mere.
     
  • Fra formuebeskatning til SU og bedre uddannelse: 1,4 mia. kr. fra genindførsel af formueskatten skal betale for at droppe planlagte nedskæringer på SU og uddannelserne. Læs mere.
     
  • Fra selskabsskat til folkeskolen: En annullering af de seneste sænkelser af selskabsskatten skal overføre tre mia. kr. til en bedre og mere lige folkeskole. Læs mere.
     
  • Fra giftskat til billigere økologi: 800 mio. kr. i øget afgift på sprøjtegift skal bruges til at afskaffe momsen på økologi. Læs mere.


Læs desuden notat om den samlede økonomiske plan bag udspillet.

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]