Gå til hovedindhold

udtalelse om finanslovsforhandlingerne, frank aaen

Til Pressen d. 27/11-96:

Udtalelse om finanslovsforhandlingerne

Udsigt til en finanslov uden forringelser og flere forbedringer, siger Frank Aaen, Enhedslistens finanspolitiske ordfører, der dog er skuffet over, at indrømmelserne til de arbejdsløse blev for få.

- Hvis regeringen dropper forslaget om at nedsætte tilskudsprocenten til medicin, vil Enhedslistens folketingsgruppe anbefale bestyrelsen, at gruppen undlader at stemme ved den endelige afstemning om finansloven, siger Frank Aaen.

- I så fald vil finansloven for 97 være
· uden nye forringelser,
· med solide fremskridt for økologi, miljø og vedvarende energi,
· med flere ordinære jobs,
· med mange nye uddannelsespladser, både videregående og erhvervsuddannelser,
· med forbedringer for de arbejdsløse, bl.a. unge, der er ramt af halve dagpenge, for løsarbejdere, der i dag har svært ved at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet og for de, der er i aktivering og jobtræning.

- Finansloven er ikke den håndsrækning til de arbejdsløse, som vi gerne havde set. Vi har arbejdet for hårdt for flere indrømmelser, men her har regeringen været utroligt tunge at danse med. Samlet set er der dog tale om en række forbedringer, vi gerne vil have gennemført, siger Frank Aaen.

Onsdag, 27. november 1996 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]