Gå til hovedindhold

Tyrkisk bommert

Af Rune Lund, MF, udenrigspolitisk ordfører for Enhedslisten

Den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan ville tirsdag den 15. november ikke deltage i et pressemøde med Anders Fogh. Årsagen var, at der til stede blandt pressen var en journalist fra den kurdisk tv-station ROJ TV, som Erdogan mener støtter Det Kurdiske Arbejderparti (PKK). Anklagen er fuldstændig absurd, men ilustrerer på glimrende vis, hvordan den tyrkiske regering opfatter enhver tale om mindretals rettigheder som støtte til terrorisme.

ROJ-TV er den eneste TV-station, der løbende bringer journalistisk lødige informationer om, hvad der sker i Kurdistan. ROJ-TV er ikke bange for at tale den tyrkiske regering imod.

Derfor er ROJ-TV af vital betydning for den kurdiske befolkning - både sprogligt, kulturelt og politisk. Der er derfor al mulig god grund til at bakke ROJ TV op.
Tyrkiet har massive problemer med menneskerettighederne. Et eksempel på dette så vi for eksempel, da det tyrkiske politi den 8. Marts 2005 gik til voldeligt angreb på en kvindedemonstration med mange sårede som resultat.
Og politifolk og soldater, der opererer i de kurdiske områder, bliver stadig sjældent straffet for deres drab og mishandlinger af folk i regionen.
Erdogans opførsel på pressemødet ligger desværre i klar forlængelse af en generel tyrkisk politik, der udviser manglende respekt for menneskerettigheder og demokrati.

I Enhedslisten har vi ikke noget imod Tyrkiets optagelse i EU, så længe landet lever op til de krav om menneskerettigheder og demokrati, der stilles til alle ansøgerlande. Erdogans opførsel er en bommert, der ikke peger i den rigtige retning.

Torsdag, 17. november 2005 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]