Gå til hovedindhold

Tulip-ledelsen er for meget

Tulip er et datterselskab i Danish Crown koncernen. Koncernen har de sidste 5 år tjent i gennemsnit 1,2 milliarder kr. årligt ind til ejerne. Skat af overskuddet er ikke det, der holder ledelsen vågen om natten. Det bliver til mindre end 10 procent om året.

Mere – vil ha´ mere. Det er drivkraften hos Tulip-ledelsen. Derfor fik de ansatte på Tulip i Ringsted kniven for struben. Gå ned i løn, eller vi flytter produktion til lande, hvor arbejdskraften er billigere.
Nu har de ansatte på Tulip i Ringsted valgt at sige nej til lønnedgang. Det er jo heller ikke en løsning, hvis vi skal til at konkurrere med de meget lave lønninger rundt omkring i verden.

Tulip´s adm. direktør, Torben Scou har denne kommentar:
– Jeg har ikke fantasi til at forestille mig andre muligheder end en lukning af fabrikken. Hvis dette bliver udgangen, vil vi fra Tulips side være indstillet på at rive de to aftaler i stykker. Det betyder, at medarbejderne frem til lukningen beholder den nuværende løn.

Hvor er det storsindet! Tænk, at de ansatte kan »få lov« til at beholde lønnen, mens de venter på, at deres arbejdsplads får drejet nøglen om.

Hvis du, lige som os, synes, at Tulip-ledelsen er for meget, så kunne det være en god idé at kigge efter alternativer til Tulips bacon, leverpostej, rullepølse mv. Vi har et par gode tip. Det kan måske gøre julefrokosthyggen endnu bedre.

Tirsdag, 21. december 2004 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]