Gå til hovedindhold

Trusler fra bankerne skal afvises

– Bankernes trusler om at gennemføre en række forringelser af dankortet, hvis de ikke får mulighed for at opkræve gebyrer for anvendelse af dette hos butikkerne, kræver et konsekvent svar fra politikerne. Det skal gøres helt klart, at vi ikke bøjer os for denne afpresning, udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil, erhvervsordfører for Enhedslisten.

– Enhedslisten har fremsat et forslag om, at det offentlige etablerer et betalingskort af samme kvalitet som dankortet. Dette blev afvist af et flertal i Folketinget, men spørgsmålet er nu, hvad der så skal gøres for at forhindre, at bankerne tager befolkningen som gidsler i deres forsøg på at få mulighed for at tjene yderligere penge på dankortet. I første omgang har jeg spurgt Økonomi- og Erhvervsministeren, hvad han har tænkt sig at gøre, men hvis vi ikke får et tilfredsstillende svar fra ham, må vi undersøge, hvordan der kan etableres et flertal uden om regeringen, som vil forsvare forbrugernes interesser i denne sag, slutter Pernille Rosenkrantz-Theil.

Pernille Rosenkrantz-Theils spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at han ikke vil tage initiativ til at lade bankerne opkræve gebyr for anvendelse af dankortet hos butikkerne?

Hvilke initiativer vil ministeren tage for at sikre, at der også fremover stilles et betalingskort af mindst samme kvalitet og med mindst samme muligheder som dankortet til rådighed for borgerne i Danmark?

Begrundelse:

Ifølge Jyllands Posten den 26. februar 2003 truer bankerne nu med at gennemføre en række forringelser af dankortet, hvis de ikke får lov til at opkræve gebyrer for anvendelse af dette hos butikkerne. Ministeren har tidligere afvist Enhedslistens forslag om, at oprette et offentligt ejet betalingskort. Derfor vil spørgeren gerne have oplyst, hvilke andre planer ministeren har for at sikre, at borgerne også i fremtiden har adgang til et betalingskort af mindst samme kvalitet som dankortet.

Onsdag, 26. februar 2003 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]