Gå til hovedindhold

Terrorisme: Foghs ansvar for terrortruslen

Med dansk deltagelse i Irakkrigen er det lykkedes Foghregeringen og dens krigshungrende støtter at gøre Danmark til et oplagt mål for terror. Derfor: Træk tropperne ud nu!

Af Rune Lund, MF, udenrigspol. ordfører, Enhedslisten

MED ANGREBENE i London 7.7. kom terrortruslen endnu tættere på Danmark. De politiske udmeldinger på terrorangrebene var, fra både G8-lederne og fra den danske regering, at angrebene var et angreb på vores livsførelse og vores værdier. Vi måtte nu stå sammen, fordi disse angreb kunne ramme et hvilket som helst vestligt land. Med disse udtalelser fik man udgrænset terroristerne, samtidig med at man prøvede på at snakke uden om, at angrebene havde noget som helst at gøre med Irak. Det på trods af at der efter angrebene har været en række direkte trusler mod både Storbritannien, Italien og Danmark, der har relateret sig til staternes involvering i Irakkrigen.

DANSKERNE FRYGTER – og desværre nok med rette – at terroren også vil komme til Danmark. I stedet for at gribe situationen fornuftigt og rationelt an, har en række fremtrædende politikere i sommerens løb bare smidt en dyne af forslag ud til danskerne gennem pressen. Forslag, der i bedste fald kan give borgerne en falsk tryghedsfornemmelse og i værste fald indskrænke ytringsfriheden og i længden underminere det demokrati og de værdier, som de netop påstår er under angreb fra terrorister.
Jeg nævner i flæng: Yderligere stramning af loven, der skal kriminalisere offentlige ytringer, der bifalder terrorhandlinger, troskabsed over for Danmark, lettere adgang til udvisning på grund af holdninger og udtalelser, øget brug af overvågningskameraer i det offentlige rum, flere elementer af tvang i integrationen og genindførelse af grænsekontrol.

FORSLAGENE ER måske velmente, men de er ikke noget værn mod terror – tværtimod risikerer man at gå terroristernes ærinde, når man går på kompromis med retssikkerhed og demokrati. Jeg har selvfølgelig ikke svaret på, hvad vi stiller op over for terror, men jeg har en meget klar idé om, hvad der kunne formindske truslen betydeligt nu og her. Enhedslisten har faktisk sagt det før, og måske er det træls at høre det igen, men emnet er ikke desto mindre blevet endnu mere relevant end nogensinde.
Med dansk deltagelse i Irakkrigen er det lykkedes Foghregeringen og dens krigshungrende støtter at gøre Danmark til et oplagt mål for terror. Derfor skal tropperne skal ud af Irak og udskiftes med FN-styrker i samarbejde med irakerne. Hellere i dag end i morgen. Ansvaret hviler på regeringen.

bragt i Politiken 19. august 2005

Fredag, 19. august 2005 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]