Gå til hovedindhold

Kultur

Kulturstafetten: Post Danmarks død

Arken i Ishøj udstiller i øjeblikket ung samfundskritik. Rød-Grøn har set på et af kunstværkerne – Kirsten Astrups filmkabaret om Post Danmarks død.

Mikael Hertoft, Rød+Grøn

En flok kunstnere af blandet køn løber rundt i postuniformer og synger. Det sker i Postvæsenets gamle hovedkvarter. En smuk, klassisk bygning fra 1912, der nu er privatiseret til hotel. Men i 2017 stod bygningen tom, og kunstnerne fik lov at komme ind.  Det er der kommet en smuk og skræmmende video ud af. På engelsk og dansk.

Kulturstafetten: Dukkehjemmet eksisterer stadig

I år er det 140 år siden, at den store norske dramatiker Henrik Ibsens ”Et dukkehjem” havde premiere. I den anledning har stykket været opført både på Aalborg og Vendsyssel Teater.

Peter Hobel, uddannelsesforsker på Syddansk Universitet

I sine samtidsdramaer sætter Ibsen problemer til debat. I ”Et dukkehjem” er det kvindens retsløshed, det borgerlige ægteskab og kvindefrigørelse.

Kulturstafetten: Med historien i ørene

Regnvejr, våde fødder, af og til modvind, briller med vanddråber, en beskidt cykel og godt en time til arbejde hver vej … det er fantastisk! Efter at jeg opdagede podcasts om et væld af historiske emner er jeg helt væk. Og fremme på ingen tid.

Helge Bo Jensen, Albertslund

Mike Duncan har lavet en serie om Romerrigets historie: The History of Rome. Ja, der er mest på engelsk. 180 afsnit. Fantastiske historier.

Kulturstafetten: Lyden af en Verdensarv

Jeg vil helt ubeskedent fortælle om et af mine egne projekter: teaterkoncerten ”KLINT 2 – Lyden af en Verdensarv”. Den spillede i august i et enormt, pyramideformet lagerrum i Boesdal Kalkbrud ved Rødvig på Stevns.

Lene Vestergård, skuespiller, instruktør og dramatiker

Perkussionist og komponist Birgit Løkke og jeg havde i årevis ønsket at bruge Boesdal-pyramidens enestående akustik til ’noget’ med stemmen i centrum.

Avantgardejazz er frigørende

Kulturstafetten:

Kunstnerisk jazz er – som alt god kunst – revolutionær.

Ole Wugge Christiansen, Amager Øst

Jeg tilbragte i år min sommerferie i New York. Vandrede byen tynd og besøgte kunstmuseer og jazzspillesteder. Især museernes samlinger var imponerende. Musikalsk var udbyttet mere begrænset. To koncerter var eminente, de øvrige middelmådige.

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]