Gå til hovedindhold

Rundt i Ø-landet

Skal København have en ny bydel på vand?

Regeringen har sammen med Københavns Kommune planer om at bygge en kunstig ø ud for Refshaleøen i København. Øen skal huse en helt ny bydel, som får navnet Lynetteholmen. Hvad mener Enhedslisten egentlig om det? Rød+Grøn har spurgt to videnspersoner i partiet.

Eva Hyllegaard, Rød+Grøn

Planen er, at den nye bydel står færdig i 2070. Her skal bo 35.000 mennesker, og 35.000 arbejdspladser skal etableres på øen. En fjerdedel af boligerne vil være almene boliger, da det er et krav ved nybyggeri i København.

Plan for Vollsmose skaber debat

På baggrund af et medlemsmøde og lyttemøder i Vollsmose skrev Enhedslistens byrødder i Odense under på et politisk forlig om Vollsmose. Forliget giver mandat til en udviklingsbestyrelse, der skal komme med en endelig plan om et år, som så skal til afstemning. En del medlemmer er dog kritiske over for forliget. Rød+Grøn har bedt Reza Javid og Brian Skov Nielsen, begge fra Enhedslisten Odense, fortælle om deres syn på aftalen.

Reza Javid

Lokal folketingskandidat

Odder står sammen mod hjemsendelser

Sidste år besluttede Udlændingestyrelsen at hjemsende 800 somaliske flygtninge, og netop nu falder ankeafgørelserne. I Odder vil man ikke finde sig i at se venner blive forvist til krigszoner.

Simon Halskov, Rød+Grøn

I slutningen af 2017 mistede 800 somaliere, der ellers havde fået flygtningestatus, deres danske opholdstilladelse. De fleste ankede, og nu begynder afgørelserne at falde rundt omkring i landet – blandt andet i den lille, østjyske kommune Odder.

Fællesskabets skole - et udkast til en ny folkeskolepolitik

Enhedslisten bør arbejde på at ændre en totalt forfejlet skolepolitik. Der er brug for en ægte folkeskole. Ikke en opdelende, udskillende skole, hvor eleven skal passe til skolens normer og krav. Men en skole, der passer til børn og unge. En skole hvis opgave frem for alt består i at medvirke til udvikling af frie, aktive og selvstændige mennesker i et demokratisk og bæredygtigt samfund.

Thorkild Brandt, Christian Tastrup og Mogens Steenbuch, Uddannelsespolitisk udvalgs folkeskolegruppe

Regionsaftaler er en blandet landhandel

Budgetterne for 2019 er på plads i de fem regioner – med eller uden Enhedslisten. Partiets regionspolitikere har blandt andet fokuseret på: flere hænder, bedre arbejdsmiljø, nærhed og lighed i sundhed samt grøn omstilling.

Eva Hyllegaard, Rød+Grøn

Nordjylland: Enhedslisten med for første gang

- Det er første gang, vi er med i en budgetaftale, siden vi blev valgt til regionsrådet i 2014, udtaler Susanne Flydtkjær, der som gruppeformand har deltaget i forhandlingerne.

Ungdommen var rød på Ungdommens Folkemøde

Hvad mener I om ’gamer’-afhængighed? Hvad med legalisering af hash? Burkaforbud, ligestilling, klima, flygtninge, uddannelsesloft? Spørgsmålene var mange og gode i vores telt på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, og med over 30.000 deltagere, kan det ikke undre, at aktivister og ansatte fra Enhedslisten og SUF havde travlt med at tale politik.

Didde Jacobsen, Organisationsteamet

Amager Fælled slipper ikke for betonen

Enhedslisten stod fast på ikke at bygge på Amager Fælled og blev derfor smidt ud af årets budgetforhandlinger i København.  SF og Radikale Venstre fik lov til at blive, da de gav grønt lys til Franks Jensens bulldozere.

Mindre end 10 dage efter, at SF og Radikale Venstre talte og demonstrerede sammen med mange tusinde københavnere imod byggeri på Amager Fælled, løb de fra de fine ord.

Flere skattelyfri kommuner på vej

Organisationen Oxfam IBIS opfordrede i foråret kommunerne til at underskrive et charter om at arbejde på at blive fri for skattely.

Lole Møller, Rød+Grøn

Flere og flere skattekroner ender i skattely. Det sker blandt andet, hver gang en kommune køber ind hos et af de mange selskaber, der undgår at betale skat ved at få fortjenesten tryllet bort i et skattely.

Når ildsjæle slår gnister

Enhedslisten består af tusindvis af mennesker, der brænder for en bedre verden, og indimellem opstår der konflikter, som er svære at løse. Rød+Grøn har mødt Torben Ankjærgaard og Anne Rasmussen fra Enhedslistens Konfliktteam, som arbejder med at forebygge og løse konflikter mellem partikammerater.

Jeppe Rohde, organisationsteamet

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]