Gå til hovedindhold

Tema

Sådan gør Enhedslisten transporten bæredygtig

Enhedslisten sejrede og fik sit krav om 70 procent CO2-reduktion i 2030 med i regeringens forståelsespapir. Nu skal målet følges op af handlinger, der kan sikre grøn omstilling på en socialt bæredygtig måde. Det gælder i høj grad også transportsektoren.

Lars Hedegaard, transportpolitisk rådgiver

Et mål uden handlinger er ligegyldigt. Derfor bliver det næste års tid afgørende for, om Danmark når sine reduktionsmål. Enhedslisten vil slås for det fra sag til sag, når vi skal forhandle om ny klimalov, en klimahandlingsplan og en infrastrukturplan.

Når rejsen er usund

Den oser, larmer, dræber og gør os passive. Fossilbilen er ikke bare en trussel mod klimaet – den truer også vores sundhed på mange fronter.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Vores transportmønster har ændret sig markant – og ikke til det bedre, hvis man ser på vores sundhed. En britisk sundhedsrapport viser, at brugen af cykler og gåben er faldet voldsomt i de seneste 30 år, mens antallet af biler er fordoblet. Også vores børn bliver i langt højere grad kørt i bil til og fra skole.

Bevægelighedens grønne slagside

Mange håber på klimaløsninger fra EU, men faktisk er EU’s grundprincip om fri bevægelighed medskyldig i at pumpe vores atmosfære fuld af CO2.

Frederik Kronborg, Rød+Grøn

Et af de bærende principper i EU’s første traktat var at fjerne toldmure og gøre det lettere for medlemsstandenes arbejdsstyrker at tage arbejde i de øvrige lande. Princippet om arbejdsstyrkens fri bevægelighed har skabt debat om social dumping, men der er også brug for at se på konsekvenserne for vores klima.

Shippingcontainerens sidste rejser

Standardiseringen af shippingcontainere ændrede vores produktionsmåder og fik global transport til at eksplodere. Men udviklingen er ved at vende.

Sarah Glerup, Rød+Grøn

Nogle gange kan teknologi ændre et helt verdensbillede. Det er den klassiske 20 fods container et eksempel på.

Hvordan får vi flere med?

Rød+Grøn har spurgt nogle af de mennesker, som satte kryds ved Enhedslisten den 5. juni, hvad der skulle til for, at de også bliver medlemmer.

Anna K. Jørgensen

 

Rikke Kolding

29 år, kommunikationsmedarbejder og freelance filminstruktør

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]