Gå til hovedindhold

Tema

Vi har brug for mere urørt skov

Skovenes blomster, dens fugle, sommerfugle og andre insekter er i stærk tilbagegang. Forskere har konkluderet, at der mindst skal udlægges 75.000 hektar til urørt skov, hvis vi skal beskytte de mest truede skovarter i Danmark. I dag er kun 9.100 hektar – 1,5 procent af de danske skove urørte.

Ida Marxen Søndergaard, politisk rådgiver på det grønne område

Bedre velfærd – også på arbejdspladserne

I et velfærdssamfund bør vi passe på hinanden. Alligevel står mange op hver morgen og går på arbejde med ondt i krop eller sind. Det kan vi gøre noget ved med et nyt flertal i Folketinget.

Jakob Neerup, politisk rådgiver tilknyttet velfærdskontoret

Folk har ikke ondt, fordi de er skrøbelige, men fordi de har et alt for hårdt fysisk og psykisk arbejde. Tallene er skræmmende: En halv million føler sig stressede eller meget psykisk pressede. Tre hundrede tusind har ondt i kroppen og må ofte spise smertestillende piller bare for at passe deres arbejde.

Valgmøder - hvad kan vi vente os?

Selvom valget (i skrivende stund) endnu ikke er udskrevet, har der været gang i paneldebatterne længe. Inden påske prøvede en række kandidater kræfter med hinanden på Christianshavn.

Gunna Starck, Rød+Grøn

For mange år siden sad jeg på B & W i et panel med Susanne Bjerrehus, der opstillede til Folketinget for Konservative. På et tidspunkt sagde hun, at der var jo nok ikke mange stemmer at hente på B & W, så hun kunne lige så godt sige, hvad hun mente.

Bliv tastaturkriger!

Sociale medier har i de seneste valgkampe spillet en betydelig rolle. Folketingsvalget i år bliver ingen undtagelse. En måde, du kan støtte Enhedslistens valgkamp på hjemmefra, er ved at deltage i de mange debatter, der opstår på nettet.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Enhedslisten helt afhængig af, at vores kloge og ihærdige partikammerater spreder partiets budskaber. Det kan man i høj grad gøre via sociale medier som Facebook, hvor Enhedslisten i mange år har haft en stærk stemme og en stor bevågenhed.

Tips og tricks til aktivisten

I de kommende uger får Enhedslisten brug for en masse aktive medlemmer, der kan gå på gaden og tale med folk, dele materialer ud og skaffe stemmer til liste Ø på anden vis. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan bidrage.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Mødet i døråbningen flytter stemmer

Også i Haderslev og i Odense har Enhedslisten banket på hos beboerne i sociale boligområder. Rød+Grøn har fået Victoria Velasquez og Mathias Christiansen til at fortælle om deres erfaringer

Simon Halskov, Rød+Grøn

Hvilke områder har I lavet dør-til-dør-projekter i?

Victoria: På Fyn har vi primært gået i socialt udsatte boligområder, der har været på regeringens ghettolister.

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]