Gå til hovedindhold

Udland

Præsidentvalg renset for venstrefløj

44 kandidater har fået lov til at opstille til Ukraines præsidentvalg den 31. marts. Det kalder ukrainske medier demokratiets triumf. Landets kommunister, socialister og marxister må imidlertid ikke stille op.

Aksel V. Carlsen

Blandt kandidaterne er en populær komiker, socialdemokrater, højreekstremister, samt et par milliardærer - herunder den siddende præsident, chokoladefabrikanten Petro Poroshenko.  Ved hans registrering manglede der vigtige oplysninger om hans formue og faste ejendom, men valgkommissionen gav ham alligevel grønt lys.

USA tager 20 milliarder dollars fra Venezuela - og giver 20 millioner i nødhjælp

I slutningen af februar var der stor nervøsitet for, at USA ville lancere en militær intervention fra Venezuelas nabolande. Påskuddet var en ”humanitær” intervention med nødhjælp for omkring 20 millioner dollars. Rød+Grøn har snakket med Niklas Zenius Jespersen, der er aktiv i ”Hands off Venezuela” og i Enhedslisten.

Mikael Hertoft, Rød+Grøn

Måneden der gik

Den gode nyhed

Et flertal i Folketinget siger nej til regeringens plan om at sælge elnetselskabet Radius til udenlandske kapitalfonde.

- Kritisk infrastruktur skal ejes af fællesskabet. Enten i offentligt ejerskab eller i forbrugerejede selskaber. Ikke mindst når der er tale om et monopol som el-nettet, fremhæver Pelle Dragsted.

Udviklingsbistand i transnationale lommer

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) bruger dansk udviklingsbistand på store virksomheder og oliekræftværker fremfor fattigdomsbekæmpelse, viser ny undersøgelse fra Afrika Kontakt.

Christian Juhl, udviklingspolitisk ordfører

IFU må have fået principperne om bæredygtig udvikling godt og grundig galt i halsen. For det bidrager på ingen måde til bæredygtig global udvikling, når IFU giver dansk udviklingsbistand til oliekraftværker og svinefabrikker.

Atomfreden vakler

Donald Trump vil opsige INF-traktaten, der siden 1987 har forbudt USA og Rusland at opsætte mellemdistanceraketter. Hermed tager USA et farligt skridt, der kan føre til våbenkapløb og i værste fald atomkrig.

Mikael Hertoft, Rød+Grøn

Demokratibevægelse i Swaziland vælger ny leder

People’s United Democratic Movement (PUDEMO) har på efterårets kongres valgt Mlungisi Makhanya som ny præsident.

Peter Kenworthy

Swaziland er et lille enevældigt monarki, der ligger klemt inde mellem Mozambique og Sydafrika. Over to tredjedele af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen i Swaziland, der samtidigt er et af verdens mest ulige lande.

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]