Gå til hovedindhold

Udland

Rejseberetning: Fra roser til geværer

Når man læser sit medlemsblad, kan man få gode idéer. Det fik jeg, da bladet i marts sidste år havde et temanummer om Østeuropa med artiklen "En landsby i Bulgarien". Der må jeg hen, tænkte jeg.

Gunna Starck, Rød+Grøn

I et par år har jeg kombineret European Lefts sommeruniversitet med rejser til Krakov, Bratislava, Budapest, Ljubliana, Sarajevo, Mostar og Tirana. Her har jeg fundet knapt så globaliserede, stereotype og "vestlige" byer, selv om flere af dem er godt på vej.

Lille venstrefløj, hvad nu?

Når man snakker om ”de store politiske familier” i EU - de liberale, de konservative, socialdemokraterne, de grønne, de højrenationale – bliver socialisterne ofte glemt. Og med kun 5,5 procent af stemmerne og 41 pladser i parlamentet blev venstrefløjen også den mindste af alle grupperne. Forklaringen skal muligvis findes fire år tilbage i tiden.

Mikael Hertoft, ledelsesmedlem af European Left

Vi har sat holdet i Bruxelles

Konstitueringen i Europa-Parlamentets venstrefløjsgruppe er på plads – det samme er Enhedslistens nye EP-kontor. I mellemtiden har midterpartierne i parlamentet allerede brudt valgkampens grønne løfter.

Frederikke Hellemann, politisk rådgiver

Tortur og vold præger Libyens migrantfængsler

Tusindvis af strandede migranter sulter i overfyldte libyske fængsler, hvor de udsættes for afpresning, tortur, voldtægt og menneskehandel. Forbrydelserne er dokumenteret i flere rapporter fra blandt andet Human Rights Watch, Amnesty International, Læger uden Grænser og FN.

Christian Juhl, solidaritets- og udviklingsordfører

Med et bidrag på mere end 220 millioner kroner er Danmark med til at forhindre, at migranter og asylansøgere når frem til Europa fra det borgerkrigshærgede Libyen. Danmark er tredjestørste bidragyder.

Trump skal konfronteres med internationale svigt

Danmark skal spille en grøn og progressiv rolle i verden. Derfor skal Trumps besøg også bruges til at opfordre USA til at genindtræde i Paris-aftalen om klima og atomnedrustningsaftalen med Iran. Det mener Eva Flyvholm, udenrigsordfører for Enhedslisten.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Når USA’s præsident lander i Danmark den 2. september, er det Enhedslistens forhåbning, at vores nye statsminister tør tage fat på de svære og vigtige emner.

Sommeren der gik

Den gode nyhed

Efter 20 dages forhandlinger kunne en ny regering træde til med Enhedslisten som parlamentarisk grundlag. Enhedslisten gik ind i forhandlingerne for at sikre, at vi ikke bare fik en ny regering, men også en ny politisk retning. Det lykkedes, konstaterer vores politiske ordfører.

– Vi får en af verdens mest ambitiøse klimalove og et historisk brud med den borgerlige økonomisk politik. Det har været sindssygt vigtigt for Enhedslisten, at vi både får en ny retning inden for økonomien og for klimapolitikken, forklarer Pernille Skipper.

Når de højreradikale stjæler det sociale oprør

Så er det nu, vi må finde sammen om et modsvar.

Lole Møller, Rød + Grøn

For nylig marcherede Den Nordiske Modstandsbevægelse gennem København. De er erklærede nationalsocialister med et forenet Norden på programmet.

Dens mål er at sikre de nordiske folks racerene og kulturelle overlevelse. Et forenet nationalsocialistisk Norden ses, som det udtrykkes, som et sundt alternativ til globalisering, ensretning og et overstatsligt EU.

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]