Gå til hovedindhold

Grønt

Mad er en politisk kampplads

De senere år har der været flere eksempler på, at DF vil bestemme, at daginstitutioner i Danmark skal servere svinekød. Mens højrefløjen ikke har nogle skrupler ved at bruge mad politisk, har venstrefløjen sværere ved at politisere kødforbrug. Rød+Grøn har mødt Marie Leth-Espensen, ph.d.-studerende ved Lund Universitet, til en snak om, hvordan madforbrug altid er politisk, og hvordan kødforbrug kan politiseres.

Anne Overgaard Jørgensen, Rød+Grøn

En succeshistorie om alternativt landbrug

Mens det industrielle landbrug fortsat koncentrerer magt og profit på færre og færre hænder, finder man bæredygtige alternativer i bl.a. det globale syd. I landsbyen Shashe i Zimbabwe er det lykkes at skabe et landbrugssamfund, der både er bæredygtigt for miljø, forbruger og producent.

Freja Marie Hegelund, Afrika Kontakt

En grøn omstilling, hvor de fattigste ikke får regningen

Klimaforandringerne kræver store strukturelle ændringer og en samlet indsats, som ingen regering og intet parti har leveret. Indtil nu. Enhedslisten har som det første parti lavet en sammenhængende, fuldt finansieret klimaplan, der får Danmark i mål – og sikrer, at hele regningen ikke ender hos helt almindelige lønmodtagere.

Pernille Skipper og Søren Egge Rasmussen

Grøn inspiration til lokalafdelingerne

I januar gentog Enhedslisten Blågård det populære arrangement ”Fra animalsk til vegansk”. Her kunne medlemmer og andre interesserede hente inspiration i en række spændende oplæg – og nyde en lækker kage fra det veganske konditori Kaf i Birkegade.

Sidse Kærsgaard, Enhedslisten Blågård, miljøpolitisk udvalg og tovholder for Dyrevelfærdsgruppen

Klimaafgifter skal ikke ramme skævt

Mange mennesker – ikke mindst i Enhedslisten – sukker efter flere initiativer, der kan nedbringe CO2-udslippet. Det betyder dog ikke, at vi skal sige ja til alle klimarelaterede forslag fra andre partier. Det gælder også, når det handler om at få folk til at spise mindre kød.

Søren Egge Rasmussen, klima- og energiordfører

I køledisken i den lokale Brugs i Lystrup ligger økologisk, hakket oksekød til 80 kr. kiloet og fine økobøffer til 400 kr. kiloet.

Regeringens klimaplan: Syltekrukker og luftkasteller

I sidste nummer skrev vi om, hvor vigtigt det er at sætte turbo på den grønne omstilling i landbruget og transporten. Noget kunne desværre tyde på, at regeringen ikke læser Rød+Grøn. Og hvis den gør, skinner det i hvert fald ikke igennem i regeringens udspil til en såkaldt klima- og luftplan, som skal tage fat i netop de sektorer.

Jon Burgwald, klimapolitisk rådgiver

Regeringens plan er fuld af fine formuleringer og målsætninger. Men der skal ikke meget analysekraft til for at indse, at det reelle indhold end ikke er lysegrønt.

Vi har to år til at løse biodiversitetskrisen

Forholdsvis ubemærket er en ellers dybt bekymrende rapport om klodens biodiversitet blevet offentliggjort. Den skærer fuldstændigt ud i pap, at overforbrug, landbrug og andre menneskelige aktiviteter nu presser klodens arter og deres levesteder i så voldsom en grad, at verdens natur og økosystemer er helt i knæ.

Ida Marxen Søndergaard, naturpolitisk rådgiver

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]