Gå til hovedindhold

Indland

Sagt i valgkampen

»Vi har sammen leveret 11 millioner kroner til Anholts kystsikring. Jeg har fået tre stemmer på Anholt. Jeg er kommet med ni millioner kroner til en station i Thorsager. Jeg fik ni stemmer i Thorsager. Hvad skal man egentlig gøre for, at folk værdsætter ens arbejde?«

  • Kim Christiansen efter Dansk Folkepartis katastrofevalg (Berlingske Tidende, 9. juni)

 

»Det er helt væk fra vinduet at tro, at de, som i dag starter en uddannelse som murer eller sosu-medhjælper kan arbejde, til de er i midten af 70'erne. Det kommer ikke til at fungere.«

Dem siger vi farvel til

Mens Nikolaj Villumsen erstatter Folketinget med Europa-Parlamentet skal vi sige farvel til fem andre folketingsmedlemmer. Rød+Grøn har mødt dem til en snak om de forgangne og kommende år.

Simon Halskov, Rød+Grøn

 

Finn Sørensen

Hvilket politisk resultat er du mest glad for?

- Uden tvivl finanslovsaftalen for 2015, hvor vi bl.a. fik et løft af sundhedsområdet og det grønne, mere personale i daginstitutioner, klippekort til de ældre og klare forbedringer for kontanthjælpsmodtagere.

Sådan gik valget i procent

Landsresultat: 6,9 (-0,9)
 

Bornholm: 8,1 (-0,3)
 

Fyn: 6,8 (-1,7)

Victoria Velasquez

København: 16,8 (+0,4)

Pernille Skipper
Rosa Lund
Jette Gottlieb
Rune Lund

Københavns Omegn: 7,2 (-1,2)

Søren Søndergaard

Nordjylland: 4,3 (-1,8)

Peder Hvelplund

Nordsjælland: 5,6 (-0,7)

Mai Villadsen

Måneden der gik

De gode nyheder

Enhedslisten kom i EU-Parlamentet, og højrefløjen mistede sit flertal i Folketinget. Muligheden for at komme igennem med Enhedslistens røde og grønne tiltag er derfor markant styrket.

De dårlige nyheder

Enhedslisten mistede et enkelt mandat ved folketingsvalget, og Folkebevægelsen røg ud af EU-Parlamentet. Enhedslisten vil nu tilbyde Folkebevægelsen økonomisk støtte, så dens vigtige, tværpolitiske arbejde kan fortsætte.

Retning: En ny regering skal gøre en positiv forskel

Det har været en god valgkamp, fordi den ikke blev overladt til partier og kandidater.  Forældre gik på gaden for at kræve minimumsnormering. En bølge af anti-racistiske manifestationer rejste sig mod Stram Kurs, Nye Borgerlige og den årelange diskriminerende indvandrer- og flygtningepolitik. Unge og gamle gik i klimamarch, over 60 fagforeninger rejste krav om opsigelser af velfærdsforliget og der blev mobiliseret mod budgetlov og økonomiske nedskæringer.

Når de højreradikale stjæler det sociale oprør

Så er det nu, vi må finde sammen om et modsvar.

Lole Møller, Rød + Grøn

For nylig marcherede Den Nordiske Modstandsbevægelse gennem København. De er erklærede nationalsocialister med et forenet Norden på programmet.

Dens mål er at sikre de nordiske folks racerene og kulturelle overlevelse. Et forenet nationalsocialistisk Norden ses, som det udtrykkes, som et sundt alternativ til globalisering, ensretning og et overstatsligt EU.

Opsig velfærdsforliget, før det er for sent

Regeringen, DF og Radikale mener ikke, at der kan gennemføres forslag om differentieret pensionsalder uden om velfærdsforliget. Pernille Skipper opfordrer på det kraftigste Socialdemokraterne til at handle i tide og træde ud af forliget, så et nyt flertal kan gennemføre bedre forhold for nedslidte og mere retfærdige pensionsregler.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]