Gå til hovedindhold

Indland

Folkelig modstand mod motorvej over Egholm

I efteråret indgik alle andre partier i Aalborg en aftale med erhvervslivets organisationer og fagbevægelsens top om en tredje forbindelse over Limfjorden. Som et supplement til statens finansiering skulle kommunen over 20 år afsætte 600 millioner kroner til motorvejen. Erhvervslivet lovede til gengæld, at de ville bruge jobcenteret ved besættelse af nye stillinger, når det var relevant. 

Per Clausen, Byrådsmedlem for Enhedslisten i Aalborg

Måneden der gik

Den gode nyhed

Enhedslisten fremlagde i februar en omfattende plan, der viser, hvordan vi kan komme i mål med Danmarks klimaforpligtelser - uden at sende regningen til dem, der har mindst. Læs meget mere om klimaplanen på side 10-13.

Retning: Sammen kan vi forandre

Kære partikammerat

Uanset om Lars Løkke har udskrevet valget eller ej, når du læser dette, er valgkampen i gang. I Enhedslisten arbejder vi for et systemskifte, for der er noget helt galt med systemet. Pædagoger står alene med stadigt større børnegrupper. Mange sygeplejersker og SOSU’er kunne ikke stille med et nødberedskab under den truende konflikt sidste forår – fordi normeringen var bedre end den, de har til hverdag!

30 timers arbejdsuge til debat

I januar mødtes 130 fagligt aktive til at diskutere næsten alle tænkelige vinkler af spørgsmålet om nedsat arbejdstid. For at få et bedre indtryk af, hvordan konferencen forløb, har vi taget en snak med Emma Rung Frost Nielsen, som er aktiv både i SUF og Enhedslisten.

Frederik Kronborg, Rød+Grøn

Livet er for kort til dårligt arbejdsmiljø

Alt for mange af os bliver syge i kroppen eller sindet af at gå arbejde – og det gælder enhver branche. Det er helt afgørende, at vi skaber et sundt og sikkert arbejdsmiljø for alle. Enhedslisten har 11 friske bud på, hvad der skal til.

Christian Juhl, Arbejdsmiljø ordfører, Jakob Nerup, Arbejdsmarkedsrådgiver, Janne Hansen, Enhedslistens arbejdsmiljøudvalg

Første slag om Radius er vundet

Socialdemokraterne og SF har sluttet sig til modstanden af salget af elnetselskabet Radius til en udenlandsk kapitalfond. Dermed må regeringen konstatere, at salget ikke længere har et flertal bag sig.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Enhedslistens økonomi- og erhvervsordfører Pelle Dragsted har længe forsøgt at råbe oppositionspartierne op i sagen om salget af Radius, der forsyner en stor del af Sjælland med strøm. Han betegner derfor også meldingen fra S og SF som rigtig, rigtig gode nyheder.

Befolkningen har legaliseret cannabis

Menigmand og -kvinde har for længst erkendt, at hashen er komme for at blive. Nu venter vi bare på politikerne i glasklokken på Christiansborg. For Enhedslisten gælder det om, at den kommende lovgivning om legalisering kan vriste hashen ud af hænderne på profitmagere, bander og medicinalindustrien.

Gunna Starck, Rød+Grøn

Ingen samtykkelov i denne omgang

Inden nytår forsøgte Enhedslisten at samle flertal for en samtykkebaseret voldtægtslovgivning. På trods af en konstruktiv debat i Folketinget var der ikke flertal for en lovændring – endnu. Rød+Grøn har mødt retsordfører Rosa Lund til en snak om forslaget.

- Simon Halskov, Rød+Grøn

Nordsøolien: Regeringen har vildledt – og Mærsk har scoret kassen

Da den franske olieselskab Total købte Mærsks olieforretning i marts 2018, bildte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt Folketinget ind, at staten var nødt til at give det franske energiselskab garanti mod skattestigninger. Men fortrolige notater viser, at regeringen ikke har fortalt sandheden til Folketinget. Resultatet er, at samfundet kan gå glip af milliarder af kroner.

Rune Lund, finansordfører

Sider

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]