Gå til hovedindhold

Styrk EU-modstanden den 7. juni

Valget til EU-parlamentet den 7. juni er en af årets vigtigste begivenheder. Det er her, vi skal sikre, at den socialistiske EU-kritik fortsat er repræsenteret i dette parlament. Derfor stemmer vi ikke bare på en kandidat fra Folkebevægelsen eller Junibevægelsen. Vi går aktivt ind i valgkampen og støtter disse bevægelser, skriver gruppeformand Per Clausen.


EU står for undergravning af arbejderrettigheder, for privatiseringer og udliciteringer, hensynet til sundhed, miljø og dyrevelfærd underordnes hensynet til det indre marked. Derfor giver et ingen mening at stemme på partier, der støtter EU.

Alternativet til EU er ikke national selvtilstrækkelighed, som Dansk Folkeparti står for. Alternativet er et international samarbejde, der bygger på fagbevægelsens og andre bevægelsers kamp for frihed, lighed, solidaritet og miljømæssig ansvarlighed.

Vores aktive deltagelse i valgkampen op til valget til EU-parlamentet er et led i denne kamp. Uden repræsentanter for de EU-kritiske bevægelser, vil DF stå som repræsentant for den danske EU-kritik i EU-parlamentet. Det vil være til ubodelig skade for os i Danmark og for den europæiske kritik af EU. Her er der brug for en klar stemme fra venstrefløjen i Danmark.

Et godt resultat for de EU-kritiske bevægelser vil også være en advarsel til de politikere, som har planer om at gennemtvinge en dansk tilslutning til euroen, og dermed cementere Danmarks tilslutning til den borgerlige økonomiske politik, som er skrevet direkte ind i grundlaget for EU.
Et godt resultat for de EU-kritiske bevægelser vil også være en sejr for Enhedslisten. Det vil bekræfte, at den kritik vi har af EU, deles af mange danskere. Derfor er det vigtigt, at vi sætter de sidste kræfter ind for at sikre Folkebevægelsen og Junibevægelsen et godt valg den 7. juni.

Den 7. juni skal vi også stemme om en lille betydelig ændring af tronfølgerloven. Forslaget præsenteres som et slag for ligestillingen. Reelt betyder forslaget ingenting og den lov, der er til afstemning, cementerer et feudalt og forældet system. Enhedslisten undlod at stemme i folketinget til lovforslaget, og vi synes, alle skal følge dette eksempel ved at stemme blankt. Hvis man ikke synes det er nok, kan man f.eks. skrive "republik nu" på stemmesedlen. Så behøver ingen at være i tvivl om, hvad der er meningen´.

Torsdag, 28. maj 2009 - 12:24

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]