Gå til hovedindhold

Der er råd til velfærd

Over hele Danmark skæres ned på den kommunale velfærd. Det betyder forringelser på børnehaver, folkeskoler, handicaptilbud og ældrepleje. Samtidigt forringes dagpengene og der skæres ned på uddannelse og praktikpladser.

Nedskæringerne skyldes regeringen udsultning af kommunernes økonomi og genopretningspakken, der sender regningen for krisen til de unge og de arbejdsløse.

 

Tag pengene hvor de er

Det er ikke nødvendigt at skære på velfærden. Det kræver blot at vi tager pengene hvor de er. Hos de rigeste danskere, og de store virksomheder, der er blevet forgyldt under opsvinget.

Skattelettelserne til de rigeste 10% koster 7,3 milliarder kroner om året. Enhedslisten foreslår at de rulles tilbage, og pengene bruges på at forhindre fyringer af pædagoger, lukning af folkeskoler og de andre nedskæringer i kommunerne.

Rul skattelettelserne tilbageRul skattelettelserne tilbage
- se her, hvor mange penge til velfærd det ville give din kommune! 

 

Genopretning af velfærden

Der er penge nok i Danmark. Men det kræver en helt anderledes prioritering end i dag. Enhedslisten vil ikke lade børn og gamle betale for krisen. Vi skal have en genopretning af velfærden.

  • Flere hænder i kommunerne. Der er brug for flere hænder til at passe børn og ældre og renovere vores skoler. Enhedslisten vil sikre flere hænder i kommunerne.
  • Ingen skolelukninger. Alle skal kunne gå i skole tæt på deres hjem. Enhedslisten foreslår redningsplan for lukningstruede skoler.
  • Uddannelse og job til unge. De unge og de arbejdsløse skal ikke betale for krisen. Enhedslisten vil rulle forringelser af dagpenge tilbage, og sikre uddannelse og praktikpladser.

 

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]