Gå til hovedindhold

PET og Enhedslisten advarer

Af Line Barfod, MF, Enhedslisten

Det er ikke tit, at Enhedslisten får støtte fra Politiets Efterretningstjeneste. Men det er faktisk tilfældet i PET’s årsberetning for 2002. Her gør PET sig nogle overvejelser over, hvorfor Danmark ikke er blevet mål for radikal islamistisk terror. PET skriver bl.a.:
”Et andet forhold, der kan have medvirket til fravalg af Danmark som målområde, kan være de relativt gode opholdsmæssige og økonomiske forhold, som udlændinge med fast ophold traditionelt har haft i Danmark.”
Med velberåd i hu skriver PET ”traditionelt” og ”har haft”, for VK-regeringen er som bekendt sammen med Dansk Folkeparti gået i gang med at ændre denne situation, så udlændinge ikke længere har gode opholdsmæssige og økonomiske forhold. Den såkaldte starthjælp er et frygtindgydende eksempel.
Enhedslisten har ofte advaret mod denne politik, fordi den er umenneskelig, diskriminerende, splittende og ødelæggende for integration. Men nu har PET altså føjet endnu et argument til: VKO’s politik øger risikoen for terror.
Vi ved, at regeringen ikke er meget for at lytte til Enhedslisten. Men når nu budskabet også kommer fra PET, kan man håbe, at det hjælper. Hør nu godt efter, hvad PET siger, Bertel Haarder: ”...en eventuel tiltagende polarisering i samfundet vil kunne bevæge kendte eller ukendte grupperinger fra hidtil rene støtteaktiviter til egentlig handling.”

Tirsdag, 16. december 2003 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]