Gå til hovedindhold

Pensionskasser bør investere i Hjørring-slagteri

- Hver år indbetaler de nordyske lønmodtagere mange millioner i ATP og pensionsopsparing. I LD ligger, der også mange penge, som stammer fra nordjyske lønmodtagere. Nogle af disse penge bør nu investeres i sikring af nordjyske arbejdspladser, udtaler Per Clausen, folketingskandidat for Enhedslisten i Nordjylland

- Derfor foreslår jeg , at ATP, LD og en række pensionkasser går sammen om at sikre de fornødne midler til at videreføre Hjørring Slagteri. Således vil jeg selv rette henvendelse til min pensionskasse for at få dem til at gå ind i sagen og jeg opfordrer de faglige organisationer og Hjørrings borgmester til at tage kontakt til ATP, LD og pensionskasserne, fortsætter Per Clausen.

- Pensionskasser er særdeles velegnede som investorer i et sådant projekt.
Pensionskasser kan nemlig godt foretage langsigtede investeringer, hvor man »venter« i en periode på, at der kommer overskud på produktionen.
Pensionskasserne er altså i stand til at investere i en langsigtet løsning, hvor der satses på produktudvikling, kvalitet og økologi, fortsætter Per Clausen.

- I den proces skal der også satses på efteruddannelse af medarbejderne og på at inddrage dem i udvikliingen af produktionen. Erfaringer og videnskabelige undersøgelser har vist, at en bevidst satsning på at give medarbejderne indflydelse i processen og skabe et bedre arbejdsmiljø giver enorme muligheder for at udvikle produktionen, slutter Per Clausen.

Onsdag, 26. januar 2005 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]