Gå til hovedindhold

Opfordring til den socialdemokratiske kongres: Stop privatisering af DONG og Post Danmark

Enhedslisten opfordrer i en henvendelse til Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med Socialdemokraternes kongres i Aalborg Socialdemokraterne til at droppe deres støtte til privatiseringen af Post Danmark og DONG, udtaler Per Clausen, trafik- og energiordfører for Enhedslisten. 

- Det er positivt, at socialdemokraterne nu vil gøre op med myten om at vejen frem er privatiseringer, udtaler Per Clausen, trafik- og energiordfører for Enhedslisten.

- Den påbegyndte privatisering af Post Danmark har ført til en ensidig fokus på, at Post Danmark skal give økonomisk overskud. Konsekvenserne for borgerne og de ansatte har været alvorlige. Dårlig service og dårligt arbejdsmiljø er nu blevet hverdagen i Post Danmark. Enhedslisten opfordrer derfor Socialdemokraterne til at droppe støtten til privatiseringen af Post Danmark. Oppositionen alternativ til regeringen bør være klart. Vi foretrækker ordentlig service og et godt arbejdsmiljø frem for profit, fortsætter Per Clausen.

- Planerne om at sælge DONG har ført til, at DONG prioriterer kul frem for vedvarende energi, når det giver det største overskud. DONG har pålagt de små forbrugere markant højere priser, fordi man har omlagt betalingen for el, sådan at en større andel betales over de faste afgifter og en mindre andel betales ud fra forbrug. Privatiseringen betyder, at DONG handler i direkte modstrid med vores fælles ønske om at prioritere vedvarende energi og energibesparelser. Profit er blevet vigtigere end social- og miljømæssig bæredygtighed. Det bør oppositionen i fællesskab vende sig imod, siger Per Clausen.

- Enhedslisten vil til efteråret stille forslag i folketinget om at stoppe privatiseringen af DONG og Post Danmark. De nye signaler fra Socialdemokraterne giver os håb om, at vi kan samle oppositionen omkring disse krav. Miljømæssig og social bæredygtighed skal sættes i centrum. Derfor skal der sættes en stopper for privatiseringen af DONG og Post Danmark, slutter Per Clausen.

Fredag, 5. september 2008 - 9:16

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]