Gå til hovedindhold

Øjeblikkeligt importforbud for farlig gensplejset majs

Enhedslisten kræver, at regeringen øjeblikkelig indfører importforbud mod produkter, der indeholder GMO-majsen MON 863. Det må ske på baggrund af de nye analyser, der er gennemført af Monsantos oprindelige forskningsresultater, af en uafhængig fransk forskerkommité, som viser, at rotter forgiftes af denne gensplejsede majs.

Per Clausen, fødevareordfører for Enhedslisten, udtaler:

– Sagen gør det også helt nødvendigt at kræve ændringer i de godkendelsesprocedurer, der gælder for gmo-majs. I dag kræver det et kvalificeret flertal i ministerrådet imod en godkendelse for at overtrumfe kommissionen i disse sager. Det er helt acceptabelt. Enhedslisten vil også kræve, at der gennemføres en undersøgelse af EUs myndighed for fødevaresikkerhed EFSA. Enhedslisten har tidligere kritiseret habiliteten blandt disse forskere. Dengang afviste regeringen kritikken, men denne sag, gør det nødvendigt med en fornyet undersøgelse, slutter Per Clausen

Per Clausen har stillet nedenstående paragraf 20 spørgsmål til familie- og forbrugerministeren:

– Vil ministeren tage initiativ til et øjeblikkeligt importforbud af gmo-majsen MON 863, som ifølge nye undersøgelser forgifter rotter?

– Hvilke initiativer vil ministeren tage for at få EUs godkendelse af gmo-majsen MON 863 trukket tilbage?

– Hvilke nye initiativer vil ministeren tage for at få ændret EUs godkendelsesprocedure for gmo-produkter?

– Vil ministeren på bkaggrund af afsløringen af , at gmo-majsen MON 863 kan forgifte rotter, tage initiativ til at få kulegravet EUs myndighed for fødevaresikkerhed EFSA?

Tirsdag, 13. marts 2007 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Støt de fængslede arbejderledere i Iran
29. nov – Fagligt Landsudvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]