Gå til hovedindhold

FN's internationale dag mod racisme

Den 21. marts er det FNs internationale dag mod racisme. Enhedslistens Anti Racistiske udvalg, opfordrer Enhedslistens medlemmer til at deltage. Udvalget har trykt løbesedler til uddeling på dagen. Løbesedlerne kan bestilles eller hentes direkt på Landskontoret, Studiestræde 24, 1, 1455 Kbh. K. Telefon: 33 93 33 24

FN s internationale dag mod racisme
Den 21. marts 1960 blev 69 sorte sydafrikanere dræbt i Sharpeville, da politiet åbnede ild mod fredelige demonstranter mod apartheidens paslove. Til minde om Sharpevillemassakren og som opfordring til samarbejde på tværs af landegrænser om bekæmpelse af racisme og diskrimination blev 21. marts udråbt som FNs internationale dag mod racisme. I hele verden markerer folk dagen og viser deres modstand.

Selv om Sydafrikas race-zoner og den hierarkiske opdeling af Menneskeheden i racer efter fysiske kendetegn tilhører fortiden, findes racisme og forskelsbehandling stadig. Kulturel racisme, fremmedhad, højreekstremisme, antisemitisme og islamofobi er langtfra udryddet i nutidens Danmark. Tværtimod.
Når etniske minoritets unge afvises på diskoteker eller når ønsker om ”hvide taxaer”, ”hvide hjemmehjælpere” og ”hvide læger” efterkommes, foregår der en åbenlys diskrimination.

Når folk bliver udsat for højreekstremistisk vold midt i byen ved højlys dag, må det være en advarsel om, at vi må sige kraftigt fra overfor racismen.
Den aktuelle danske udlændingepolitik med fx starthjælp er en forhånelse af den respekt for menneskerettighederne som det officielle Danmark ellers ynder at gøre et stort nummer ud af. Den har drevet flygtninge til desperate handlinger som selvmordsforsøg og selvmord.

For nylig gik det op for Fogh & Co. at de til Kosovo tvangsudviste fristede en tilværelse i nød og elendighed uden adgang til behandling for deres lidelser. Regeringen kunne ikke være uvidende om dette. Da befolkningen blev konfronteret med det på TV, måtte der findes en grimasse, der kunne passe.
Ønsker vi en anstændig udlændingepolitik må vi komme statsracismen til livs.

Nej til enhver form for racisme !
Nej til undertrykkelse og splittelse !
Ja til fællesskab og solidaritet !

Fredag, 16. marts 2007 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]