Gå til hovedindhold

Danske arbejdsgivere skal droppe trusler og klynk

Danfoss truer – trods rekordoverskud – med at flytte arbejdspladser ud af landet. Det afspejler mangel på samfundssind blandt de danske arbejdsgivere, mener fungerende erhvervsordfører Stine Brix.

Også Dansk Industri har meldt ud, at de vil flytte produktion ud af landet, hvis ikke skatter og lønninger sænkes.

Lavere skat og løn løser intet

Det er ikke bare klynkeri. Det er en kritik helt uden bund i virkeligheden.

- Arbejdsgiverne får det til at lyde som om, at de ikke kan tjene penge i Danmark. Men det er jo fuldstændig forkert, fastslår Stine Brix med henvisning til, at Danfoss har haft rekordoverskud i både 2010 og 2011.

- Og argumentationen om, at lavere løn og skatter vil gavne beskæftigelsen, holder ikke. For man kan jo finde langt højere ledighed i europæiske lande med netop lavere skatter og lønninger.

Danske virksomheder er forkælede

Politikerne må under ingen omstændigheder bukke under for virksomhedernes trusler, som der reelt er meget lidt nyt i.

- Der findes ikke én periode i Danmarkshistorien, hvor arbejdsgiverne ikke har beklaget sig over, at skatten og lønnen er for høj. Det ville være breaking news, hvis de sagde det modsatte, påpeger Stine Brix.

- Men de seneste udmeldinger er klart udtryk for en forfærdelig mangel på taknemmelighed over for det danske samfund. I vores nabolande skal virksomhederne i langt højere grad selv betale for medarbejdernes sundhed, pension og sociale tryghed. Alt det er de fri for her i Danmark. Til gengæld må de altså betale skat uden klynk.

 

Tirsdag, 25. september 2012 - 16:16

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]